Article

Final 4 Preview: #WLG

Η μεγάλη ώρα των τελικών έφτασε. Οι τέσσερις διεκδικητές του βαρύτιμου τροπαίου ετοιμάζονται να μονομαχήσουν, σε μία ατέρμονη αναζήτηση δόξας και επιτυχίας, με φόντο την μεγάλη πρόκριση στο European Masters! Η ένταση προβλέπεται μεγάλη, η πίεση αυξημένη και οι ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, μας προϊδεάζουν ευχάριστα για ένα χορταστικό θέαμα.

 

Τα ονόματα των τεσσάρων μνηστήρων; Gamespace, WLGaming Esports, Panathinaikos eSports και Dawn of Stars είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη της Θεσσαλονίκης και να γράψουν την δική τους ιστορία. Η ώρα μοιάζει – πιθανά – ιδανική για να μία πιο προσεκτική ματιά στον καθένα. Ακολουθήστε μας.

 

WLGaming Esports

Η WLGaming Esports ιδρύθηκε από τον Γιάννη Μόλλα ακριβώς πριν από τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2015. Αποτελεί έναν οργανισμό, με έδρα την Κύπρο, με σταθερή και ηχηρή παρουσία σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, ειδικότερα του League of Legends, αλλά και πολλών άλλων competitive σκηνών. Ως είναι λογικό, όλες οι ομάδες που βρίσκονται στο Final Four του League of Legends Greek Championship, δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν ως βασικό στόχο τους την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και φυσικά την πρόκριση στο European Masters. Το ίδιο ισχύει και για την WLGaming, που από την αρχή είχε θέσει τον πήχη ψηλά, θέλοντας να έχει για άλλη μία σεζόν στο LGC τουλάχιστον δυναμική παρουσία, και γιατί όχι, να το κατακτήσει κιόλας.

 

Στην διάθεση του προπονητικού team και της ίδιας της ομάδας, βρίσκονται παίκτες με μεγάλη εμπειρία, ιδιαίτερη χημεία και εξαιρετικές παικτικές ικανότητες. Η ικανότητα της ομάδας να βελτιώνεται συνεχώς, να προσπαθεί να διορθώνει τα λάθη της και να καλύπτει της αδυναμίες της, βασιζόμενοι στα ισχυρά – και δυναμικά – στοιχεία της, σε μία παρόμοια διαδικασία με την Gamespace. Διαφοροποιείται ωστόσο γύρω από το γεγονός, πως η WLG ναι μεν διαθέτει παίκτες που μπορούν να προσφέρουν είτε εκρηκτικές βραδιές, είτε χαμηλόφωνες αποδόσεις, αλλά έχει στη διάθεση της και παίκτες με σταθερή και ανοδική απόδοση.

 

Η αλλαγή του jungler, λίγο μετά την αρχή της τέταρτης σεζόν, έδειξε να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα στην επικοινωνία και στην εκτελεστική δεινότητα των «κόκκινων». Η έλευση του Mirror έδειχνε να μουδιάζει την ομάδα, παρά την εμπειρία που είχε από την συμμετοχή του στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο (για το League of Legends), το EU LCS. Παρά ταύτα η χημεία επέστρεψε, μαζί με τις καλές αποδόσεις. Η άνοδος του Gagai στο botlane, βοήθησε τον WildPanda να βγάλει όσα ήθελε μέσα στο Summoner’s Rift. Η σταθερότητα του Kirito αλλά και πάντοτε καλές αποδόσεις του Punisher, έδωσαν στους «Reds of Heart» πίσω την εκρηκτικότητα που χρειάζονταν στο παιχνίδι τους, μετά το early game.

 

Η WLG, ως ομάδα, χαρακτηρίζεται για τον μεθοδικό τρόπο παιχνιδιού της, κυρίως στο early game. Δίχως να παίρνει ιδιαίτερα ρίσκα, προσπαθεί να μαζέψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλεονέκτημα μπορεί από το laning phase. Μέσω αυτού, κατορθώνει να πιέζει τους αντιπάλους, κυρίως μεταφέροντας το vision control της όλο και πιο βαθειά στην αντίπαλη ζούγκλα. Η αυξημένη πίεση που ασκεί, οδηγεί τους αντιπάλους της σε λάθη, δίνοντας ένα μεγάλο «αβαντάζ» κατά την είσοδο στο mid game, εκεί όπου μπορεί, με βάση την ουσιαστικότητα των rotations της, να διευρύνει κατά πολύ την διαφορά της και να ελέγξει το παιχνίδι.

 

Αν δε, η αντίπαλη ομάδα δεν παλέψει ουσιαστικά για το vision γύρω από objectives, η πλάστιγγα γέρνει αυτόματα στην πλευρά των «κόκκινων», που σπάνια κάνουν λάθη γύρω από τα μεγάλα objectives, όταν διαθέτουν ικανοποιητικό vision, εξασφαλίζοντας τα αναίμακτα και με σιγουριά.

 

Στρατηγικά και τακτικά δείχνουν να βελτιώνονται, με το δυνατό τους σημείο όπως προαναφέρθηκε να εδράζεται στο laning phase και στην εμπειρία που – πλέον – ο Mirror μπορεί να προσφέρει, σχετικά με jungle roots, ανάλυση και πιάσιμο εκτός θέσης του αντιπάλου, αλλά και έλεγχο του vision. Ακριβώς επειδή βασίζεται ιδιαίτερα στο vision control, οι αντίπαλοι της, προκειμένου να περιορίσουν την πρωτοβουλία της στο χάρτη, οφείλουν να παλέψουν για το δικό τους vision αλλά και να εξασφαλίσουν πως οι «κόκκινοι» δεν θα έχουν το δικό τους, σωστά οργανωμένο.

 

Ομάδες, είτε ιδιαίτερα επιθετικές, είτε ιδιαίτερα απρόβλεπτες, είτε με μεγάλο αυθορμητισμό – άρωμα solo queue στο παιχνίδι τους, έχουν δυσκολέψει αισθητά την WLG. Οι αντίπαλοι που θα θελήσουν να στείλουν σπίτι τους τους «κόκκινους» οφείλουν να μην προσφέρουν το παραμικρό πλεονέκτημα στο laning phase, να ελέγξουν όσο περισσότερο μπορούν το vision, ασκώντας πίεση στο χάρτη και αποτρέποντας τα invades της, αλλά κυρίως να προσπαθήσουν να σταματήσουν τα ουσιαστικά rotations, τα οποία πραγματοποιεί, κυρίως μέσω της δικής τους πίεσης.

 

Η μάχη αναμένεται σκληρή και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για όλες τις ομάδες.

 

Μία θέση στο European Masters, τέσσερις ομάδες, με φόντο το Λευκό Πύργο. Μην χάσετε λεπτό από τη δράση!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship

 

Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!