Article

Ανασκόπηση της 7ης εβδομάδας του LGC

Ανασκόπηση της 7ης εβδομάδας του LGC Η κανονική σεζόν του League of Legends Greek Championship έφτασε και επίσημα στο τέλος της. Η βαθμολογία έχει κλειδώσει και πλέον γνωρίζουμε με σιγουριά ποιοι θα μας αποχαιρετήσουν προσωρινά αλλά και ποια θα είναι τα ζευγάρια των playoffs μονομαχιών για την ανάδειξη των δύο τελευταίων συμμετεχόντων για το μεγάλο Lan Event στο Μαρούσι. Πριν φτάσουμε όμως έως εκεί, αξίζει να ρίξουμε μία τελευταία ματιά σε όλα όσα προηγήθηκαν με την ολοκλήρωση των τελευταίων αγωνιστικών.

We Love Gaming vs Different Dimension 1-2

Η Different Dimension, των πολλών προβλημάτων και αδυναμιών, όφειλε να προσπεράσει την We Love Gaming, για να την διατήρηση των ελπίδων για συμμετοχή στα playoffs, και έτσι έπραξε. Από την έναρξη της σειράς, φάνηκαν τα προβλήματα που είχαν μπροστά τους οι ομάδες, προβλήματα που απλώνονταν σε ολόκληρο το φάσμα της ingame εμπειρίας. Η σειρά είχε έντονο άρωμα solo queue. Χαρακτηριστική είναι η εξέλιξη του fight στο 17ο λεπτό του πρώτου, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά ο Forg1ven: «Μάχη σε όπου να ‘ναι»

.

Η απουσία macro διαχείρισης ήταν εμφανής. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες επιλογές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και να κριθεί επί της ουσίας σε ένα μόνο fight και ένα backdoor!

Μετά το 1-0 της DD, το early game του δεύτερου παιχνιδιού σημαδεύτηκε από την επιλογή να μην «αποκλειστεί» η Zoe, η οποία έκανε απίστευτα μεγάλη ποσότητα ability power damage από πολύ νωρίς. Η WLG έχτισε μία διαφορά σχετικά νωρίς, κατόρθωσε να την διατηρήσει και να τη διαιωνίσει, κάνοντας το 1-1 σε περίπου 30 λεπτά παιχνιδιού. Με την ισοφάριση, οι WLG φάνηκε να είχαν την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Όμως, αρκούσε ένα μόνο fight για να την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Παρά την προσπάθεια της να επιστρέψει μέσω fighting, η Different Dimension θα κλειδώσει τα objectives. Σε ένα από τα highlights της αγωνιστικής, Braum και Vladimir, με την πολύτιμη συνδρομή και της Reksai, έδωσαν παράσταση και, αφοπλίζοντας την WLG, κλείδωσαν το baron και εν κατακλείδι και τη σειρά με 2-1.

Rift eSports vs Greek Regenesis eSports 2-0

Στο παιχνίδι που θα έκρινε ουσιαστικά την απευθείας πρόκριση, οι Rift ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι και έφυγαν με την νίκη. Οι ριψοκίνδυνες επιλογές της GRE στο early game δεν τιμωρήθηκαν αρκετά από την Rift, η οποία παραδόθηκε στις teamfighting ορέξεις της αντιπάλου της, με τις ισορροπίες να διατηρούνται λεπτές. Με όλα τα βλέμματα να είναι προσηλωμένα στο μεγάλο objective, o «χορός» γύρω από το baron διήρκησε αρκετά και για τις δύο ομάδες. Καμία δεν έμοιαζε διατεθειμένη για περαιτέρω ρίσκα. Ένα pick όμως στον εκτεθειμένο και ολομόναχο Cho Gath θα δώσει στην Rift το πολυπόθητο objective και λίγο αργότερα τη νίκη.

Παρά την πρώτη δυνατή …σφαλιάρα, οι GRE έδειξαν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση στο early game του δεύτερου παιχνιδιού. Οδεύοντας προς το 23ο λεπτό, έλεγχαν το χάρτη, με μία διαφορά λίγο μεγαλύτερη από 3k gold. Ελέγχοντας την κατάσταση κλείδωσσαν και τα δύο (!) επόμενα baron buff, όμως η συνέχεια δεν ήταν η προβλεπόμενη. Οι Rift βρήκαν 2 late game fights στα οποία η Tristana του Venzer δρούσε ανενόχλητη. Οι μικρές αυτές νίκες οδήγησαν σε ένα baron buff και από εκεί πήραν τον δρόμο για τη βάση της GRE. Σε καταστάσεις late game όλα είναι πιθανά! Και αυτό απέδειξαν περίτρανα οι Rift. Μία μικρή απροσεξία της Greek Regenesis ήταν αρκετή, δίνοντας το πλεονέκτημα στη Rift να κερδίσει ένα όλα-για-όλα fight και φυσικά να κάνει το 2-0. "Κερασάκι στην τούρτα" το pentakill του Kubu.

Rift eSports vs Bontech 2-0

Στους πρακτικά αδιάφορους, από άποψη αποτελέσματος, Bontech συγκέντρωσαν οι Greek Regenesis τις ελπίδες τους, όμως οι Rift eSports έκαναν το καθήκον τους και κλείδωσαν την απευθείας πρόκριση. Με την είσοδο στο πρώτο παιχνίδι, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά επιθετικές, με invades, trades σε όλα τα lanes και dives από νωρίς. Φυσικά δεν έλειψαν τα micro λάθη ενώ η απουσία του macro ήταν τουλάχιστον εμφανής, δίνοντας έντονη επίγευση solo queue από νωρίς. Αντιπροσωπευτικό της δράσης αποτελεί το Quadrakill της Reksa’i στο 11ο μόλις λεπτό!

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια, οι BT εκβίασαν ένα τραβηγμένο baron buff αλλά οι Rift επενέβησαν, σκοτώνοντας τους πάντες αμέσως μετά και τελείωσαν το παιχνίδι λίγο αργότερα για το 1-0. Το δεύτερο παιχνίδι έδειξε από νωρίς πως – λογικά– θα αποτελούσε ορθή επανάληψη του πρώτου. Οι BT απέσπασαν ένα καλό early game lead. Παρά ταύτα όμως ένα εκτεταμένο fight στο 10ο λεπτό θα βγάλει μπροστά τη Rift eSports. Με διάφορα skirmishes αλλά και fights να εξελίσσονται σε όλο το map, η Rift διατηρούσε το προβάδισμα της και με αποφασιστικότητα, μεγαλύτερη του πρώτου παιχνιδιού, βάδισε προς το κλείσιμο της σειράς, για το 2-0.

Nexus Gaming vs Different Dimension 2-1

Η δράση κορυφώθηκε με ένα ακόμα παιχνίδι – «φωτιά» για την Different Dimension, που για να πλασαριστεί στα playoffs, έπρεπε να κερδίσει με 2-0. Οι διαφορές από την αρχή ήταν πολύ μικρές για τις δύο ομάδες, καθότι ήταν υπερβολικά προσεκτικές. Παρά τα early kills της NXS, η DD βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής. Αισθητή την παρουσία του έκανε, ουκ ολίγες φορές, ο Vrow με καλή χρήση του Realm Warp. Αισθητή όμως και η παρουσία της split push στρατηγικής της Different Dimension, όπου με έξυπνα εκτελεσμένο macro απέσπασε το botlane inhibitor στο 20ο λεπτό. Λίγο αργότερα όμως ,ο jungler της Different Dimension έχασε το πιο σημαντικό smite της season, δίνοντας baron στην NXS!

Παρά ταύτα, οι DD κατόρθωσαν να διατηρούν το κατεστραμμένο inhibitor στο botlane. Αρκούσε ένα μικρό overstep από πλευράς Nexus και 1-0 για την Different Dimension. Επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο midlane, οι Nexus πίεσαν και κατόρθωσαν να ελέγξουν από νωρίς το δεύτερο παιχνίδι. Ο έλεγχος τους, παρότι περιορίστηκε αρχικά, αργότερα ενισχύθηκε ξανά από τις κακές DD επιλογές, με πιο χαρακτηριστικά το αποδιοργανωμένο dive στο botlane. Οι NXS δυσκολεύτηκαν υπερβολικά να τελειώσουν το παιχνίδι, παρά τον έλεγχο στα objectives. Χρειάστηκε ένα μικρό βήμα παραπάνω από τα carries της Different Dimension, προκειμένου να το εκμεταλλευτούν οι NXS, να κάνουν commit, και να ισοφαρίσουν τη σειρά, τελειώνοντας το όνειρο των αντιπάλων τους για συμμετοχή στα playoffs. Με την Nexus απελευθερωμένη από το άγχος των playoffs και με την DD σε κλίμα ολικής απογοήτευσης, τα πράγματα απέκτησαν μια νέα νότα solo queue, με μεγαλύτερη επικέντρωση στο teamfighting και λιγότερο στον έλεγχο. Πολλά δεν μπορούν να ειπωθούν για το παιχνίδι, καθώς από το 13ο λεπτό, ο Immortal, support της Different Dimension, βρισκόταν εκτός παιχνιδιού μέχρι και το 20ο λεπτό. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα αν κανείς δει πως εξελίχθηκε το fight αυτό στο toplane.

Μία τελευταία ματιά στην βαθμολογία δείχνει την τελική κατάληξη και κατάταξη των ομάδων. KlikTech και Rift eSports αναμένουν τους αντιπάλους τους για το Lan Event της Αθήνας, ενώ We Love Gaming και Different Dimension πρέπει να αρχίσουν σιγά σιγά να καταστρώνουν την στρατηγική τους για να διατηρήσουν τη θέση τους στο League of Legends Greek Championship.

Γράφει ο Κώστας Σορόπουλος Ο Κώστας είναι Content Contributor για το LGC και μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook εδώ.