Article

Ανασκόπηση της 6ης εβδομάδας του LGC

Με μοναδική εξαίρεση την νίκη της Nexus Gaming ενάντια στην Greek Regenesis eSports, ολοκληρώθηκε δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις η Playweek 6 της τρίτης σεζόν του League of Legends Greek Championship. Μόλις μία στροφή απομένει πριν το πέσιμο της καρό σημαίας για την λήξη της κανονικής περιόδου και οι προετοιμασίες των ομάδων για την 7η αγωνιστική είναι πυρετώδεις, καθώς πολλά είναι εκείνα που θα κριθούν, πρακτικά, την τελευταία στιγμή. Ας δούμε όμως εν συντομία πως εξελίχθηκε η 6η εβδομάδα της αγωνιστικής δράσης.

Nexus Gaming vs KlikTech 0-2

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Nexus, που πάλευαν – και παλεύουν - για την θέση τους στα Playoffs.

Ολόκληρη η σειρά σημαδεύτηκε από αρκετά micro λάθη, κυρίως κατά το laning phase, από την πλευρά της Nexus, λάθη που έδωσαν και στα δύο παιχνίδια αυτή την μικρή ευκαιρία που έχουν αποδείξει ότι χρειάζονται οι KT για να πάρουν το πάνω χέρι και να ελέγξουν πλήρως το παιχνίδι, δίχως πιθανότητες «γυρισμού». 

Η ευκαιρία αυτή, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, δόθηκε στην Κροατική ομάδα όταν οι Ρουμάνοι τα έπαιξαν όλα για όλα σε ένα διευρυμένο, κυρίως χρονικά, fight που τους στοίχισε 5 deaths. Οι KT πήραν το πλεονέκτημα, στερώντας από τους Nexus πρόσβαση σε resources, ιδιαίτερα στον χώρο του jungle, και ελέγχοντας το vision.  Χρησιμοποιώντας ωμή βία και ένα baron buff, κατεδάφισαν την βάση των Nexus για το 1-0.

Η επιμονή των NXS, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, στο top lane δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν, χαρίζοντας στον Gangplank του Sacre ένα τεράστιο προβάδισμα και σε εμάς ένα από τα πιο χορταστικά 1v2 plays της season.

Οι κροατική ομάδα απέκτησε τον έλεγχο του χάρτη και παρά την επιθετικότητα που ανέπτυξαν, συνέχισαν να υπερτερούν στο vision control και επί της ουσίας τα objectives. Με συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλιζαν το ένα μετά το άλλο και με την NXS σε ρόλο πρακτικά θεατή έκαναν το 2-0, σε μία από τις ίσως πιο γρήγορες σειρές στην ιστορία του League of Legends Greek Championship.

Greek Regenesis eSports vs Bontech 2-0

Η δράση συνεχίστηκε με την ανανεωμένη GRE να αντιμετωπίζει την σκληροτράχηλη BT.

Κατά το early game του πρώτου παιχνιδιού, η υπεροχή της GRE ήταν εμφανής από νωρίς, ασκώντας πίεση σε όλα τα lanes, συμπεριλαμβανομένης και της ζούγκλας. Αρκούσε ένα αποτυχημένο gang του Baker στο bot lane, για βάλει τον Comp και την παρέα του σε θέση οδηγού. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από πολλά fights, την ευθύνη των οποίων κυρίως φέρει η Regenesis, που στο 24ο λεπτό βρισκόταν να κάνει βόλτες μέσα στην αντίπαλη βάση, κάνοντας λίγο αργότερα και το 1-0.

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν αισθητά πιο κλειστό, με τη διαφορά στο gold να παραμένει σχεδόν μηδαμινή στο 17ο λεπτό. Παρά το γεγονός πως ο Vladimir είχε κατορθώσει να βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τον Paris στο midlane, οι BT δεν κατάφεραν ποτέ να το εκμεταλλευτούν. Οι κακές επιλογές στα fights και η ελαττωματικές στρατηγικές άμυνας των πύργων τους, έδωσαν στην GRE την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων.

Το full attack damage build του Dom1nant στον Jarvan IV, αλλά κυρίως οι επιλογές του, έδωσαν λίγο παραπάνω χρόνο στην Bontech, που ωστόσο δεν κατόρθωσε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τους GRE να κλείνουν λίγο αργότερα τη σειρά με 2-0.

Different Dimension vs Rif eSports 1-2

Η δεύτερη μέρα ήταν εξίσου θεαματική και με αρκετές δόσεις ποιοτικού macro management. Στο δρόμο της Rift βρέθηκε η DD, η οποία βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, παλεύοντας για την σωτηρία της.

Μουδιασμένες μπήκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο παιχνίδι, με αρκετά miscalculations και από τις δύο πλευρές. Τα fight δεν έλειψαν από νωρίς, με τον Sezzer να μας φιλοδωρεί με ένα όμορφο highlight, όταν προέβλεψε τις κινήσεις του Immortal.

Οι κακές επιλογές της DD και κυρίως του jungler της, ειδικότερα στο positioning του, έδωσαν την ευκαιρία στους Rift να μαζέψουν kills και να εξασφαλίσουν objectives, εξαργυρώνοντας ένα baron buff με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: κάνοντας το 1-0.

Οι Different Dimension μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι. Η καλή χρήση των ικανοτήτων του Tahm Kench επέτρεψε στην DD να κλείσει μία διαφορά. Παρά τα μαθήματα sidestep από τον Kubu, οι Rift έπαιρναν ριψοκίνδυνες αποφάσεις, τη μία μετά την άλλη.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ένα αρκετά ριψοκίνδυνο baron call, που επέστρεψε σαν boomerang, επιτρέποντας στους DD να εξασφαλίσουν το buff και εν συνεχεία δύο inhibitor.Κάνοντας το αυτονόητο, η ελληνική ομάδα πίεση το τελευταίο inhibitor και λίγο αργότερα τελείωσε το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Το τρίτο παιχνίδι, όπως και ολόκληρη η σειρά, είχε ένα έντονο άρωμα solo queue, από άποψη επιλογών αλλά και προβλημάτων επικοινωνίας που υπογραμμίζονταν με λάθη πριν από τα μεγάλα objectives. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Lelenaga δεν κατόρθωσε ποτέ να χρησιμοποιήσει το Rift Herald πριν αυτό λήξει!

Στα του τελευταίου game ειδικότερα, παρά τα αμφισβητήσιμα calls και από τις δύο ομάδες, κανένα εκ των δύο πρώτων baron buffs δεν απέβη υπερβολικά καταστροφικό για τα αντίπαλα inhibitor turrets. Έως ότου ήρθε η στιγμή του engage composition να λάμψει. Ο DD Warr1or Lady δεν πρόλαβε να επιστρέψει γρήγορα από την split push περιπέτεια του, Kalista Braum και Ornn, με τους Rift να καθαρίζουν το fight και να κάνουν το 2-1 στη σειρά.  

KlikTech vs Wind and Rain 2-1

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την πιο ενδιαφέρουσα μάχη της αγωνιστικής, αυτή της KT ενάντια στους WAR.

Παρά την μικρή διαφορά που έχτισαν οι KT νωρίς, ένα έξυπνο baron call από τους WAR, πάρα τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, τους επέτρεψε να «κλειδώσουν» το buff και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 24ο λεπτό. Καθοριστική ήταν  η συμβολή του Labrov στην εξέλιξη του fight, καθώς απέτρεψε την Tristana από το να συμμετάσχει στο fight έως ότου ήταν πλέον πολύ αργά.

Τα μικρά missteps που ακολούθησαν, ειδικότερα από τον EdinPriqtel στην προσπάθεια να αμυνθεί, επέτρεψαν στην WAR να ελέγξει το ρυθμό και να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο παιχνίδι ξεκίνησε σχεδόν ιδανικά για τους Wind and Rain, οι οποίοι εξέπληξαν θετικά όλους μας, με τις εξαιρετικές macro κινήσεις τους. Έπιασαν στον ύπνο την KT, κλειδώνοντας το first blood και τον πρώτο πύργο. Το επόμενο call αποτελεί ένα παράδειγμα της μέγιστης δυνατής χρήσης του Rift Herald, αποκομίζοντας δύο turrets στο midlane.

Όμως το όνειρο, με ένα λάθος focus, μπορεί να γίνει εφιάλτης. Ο NikolaSenpai θα αγνοηθεί και θα πάρει το πιο εύκολο – ίσως – Quadrakill της ζωής του, με την ομάδα του μετά να κάνει secure το baron buff.

Το fight 2 λεπτά αργότερα αποτύπωσε γλαφυρά την αποδιοργάνωση της WAR, μετά το κακό call, με την κροατική ομάδα πρακτικά να περνά από πάνω από τα κορμιά των WAR και να ισοφαρίζει τη σειρά. 

Η εβδομάδα έκλεισε με ένα αρκετά messy game. Ένα 5v5 στο 12ο λεπτό ωφέλησε τα μέγιστα την KT. Ωστόσο, το σωστό macro management της WAR εκμηδένισε τη διαφορά λίγο αργότερα, αυξάνοντας όμως το ρυθμό του παιχνιδιού, με αλλεπάλληλα dives και στις δύο πλευρές του χάρτη. Τα ριψοκίνδυνα calls θα ωφελήσουν τους Κροάτες, οι οποίοι στην προσπάθεια των Wind and Rain να καθυστερήσουν την εξέλιξη, θα απαντήσουν «force-άροντας» fights αρκετά συχνά.

Σε ένα μικρό άνοιγμα που βρήκαν οι WAR, προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα με ένα ακατόρθωτο baron ball, το οποίο εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: 5-0 fight για την KlikTech, ace και 2-1.

Γράφει ο Κώστας Σορόπουλος

Ο Κώστας είναι Content Contributor για το LGC και μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook εδώ.