Article

Ανασκόπηση της 5ης εβδομάδας του LGC

Η δράση της 5ης εβδομάδας του League of Legends Greek Championship ολοκληρώθηκε, με αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις και βαδίζουμε αργά – και σταθερά – προς τις επόμενες δύο κρίσιμες αγωνιστικές που θα δείξουν τον δρόμο για τα playoffs και τους μεγάλους τελικούς. Ενώ νικητές και ηττημένοι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις, εμείς έχουμε το χρόνο να κάνουμε μία γρήγορη ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε. 

Different Dimension – Greek Regenesis eSports 0-2

Παρά το μεγάλο «hype» που συγκεντρώνει το ζευγάρι  DD vs GRE, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν. H αδυναμία ενός παίκτης της Different Dimension να προσέλθει στο lobby μέσα στο προκαθορισμένο από τους κανονισμούς χρονικό διάστημα, οδήγησε στο να κερδίσει η Greek Regenesis το πρώτο παιχνίδι με bye.

Από το champion select ακόμη του δεύτερου παιχνιδιού, φάνηκε πως οι DD θα «επέστρεφαν» στις ατομικές παικτικές ρίζες τους, επιλέγοντας ένα comfort oriented poke composition. Από την άλλη η GRE επικεντρώθηκε στο engage, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε νικηφόρες – μελλοντικές – teamfight καταστάσεις. 

Παρά τον έλεγχο σε bot και top lane, με τη διαρκή παρουσία του jungler της DD στην πάνω λωρίδα, μία σειρά λαθών έδωσαν την ευκαιρία στους GRE να γκρεμίσουν την διαφορά που είχαν χτίσει οι αντίπαλοι τους. Με εμφανή τον έλεγχο τους στο χάρτη, κατόρθωσαν ουκ ολίγες φορές να «χτυπήσουν» την πόρτα των DD από νωρίς. 

Οι πρώην ουραγοί της βαθμολογίες προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι εκβιάζοντας μία σειρά από teamfights. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό γι’ αυτούς, αφού πέρα από ορισμένα μεμονωμένα kills και μίας παροδικής επιστροφής στο παιχνίδι, δεν κατάφεραν να δώσουν τέλος στο σερί νικών της GRE. Ένα όμορφα ενορχηστρωμένο fight από πλευράς GRE οδήγησε εν τέλει στην κατεδάφιση της βάσης των DD.

Rift eSports – KlikTech 0-2

Η δράση της πρώτης ημέρας τελείωσε με την επικράτηση των KlikTech απέναντι στην Rift eSports, αφού συνοδεύτηκε από την επιβεβαίωση των λόγων που ο Corki κατέχει το μεγαλύτερο winrate στη season 3 του LGC, στα κατάλληλα match-ups. 

Στο πρώτο παιχνίδι οι KT απέδειξαν από νωρίς το βαθμό επικινδυνότητας που συγκεντρώνουν γύρω τους, καθώς ένα μικρό misstep αρκεί για να πάρουν την ευκαιρία που χρειάζονται ώστε να βγουν μπροστά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η απέλπιδα προσπάθεια των Rift να βρουν μεμονωμένα kills, έδωσε στην Kliktech το χώρο που χρειαζόντουσαν για να ελέγξουν πλήρως το χάρτη. Στο baron dance που θα ακολουθήσει, οι KT θα βρουν το fight που θα τους εξασφαλίσει το buff και εν κατακλείδι το πρώτο παιχνίδι. 

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, οι Rift προσπάθησαν να στρέψουν τα «όπλα» που χρησιμοποίησαν οι KT στο πρώτο παιχνίδι εναντίον τους. Παρόλα αυτά, η ιστορία έδειξε να επαναλαμβάνεται από νωρίς. Τα αλλεπάλληλα teamfights έδωσαν το χώρο – και το χρόνο – στην KT να «κλειδώσει» τον πρώτο baron. Μετά από ορισμένες διαδοχικές – ping pong – αλλαγές στο lead, οι KT θα στρέψουν το παιχνίδι τους στη σωστή κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας έτσι μαζί με το δεύτερο buff και το παιχνίδι

Bontech – Different Dimension 1-2

Σε μία από τις εκπλήξεις εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Bontech και Different Dimension, με την νίκη των δεύτερων να σηματοδοτεί την έναρξη της επιστροφής στα «μεγάλα σαλόνια», αναρωτιόμαστε εμείς;

Παρά το καλό early game που είχαν οι DD, για μία ακόμα φορά η προβληματική μετάβαση τους στο mid game έκανε την εμφάνιση της, με αρκετές λανθασμένες επιλογές και ερωτηματικά κατά την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η κακή χρήση του teleport summoner spell σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για τους DD, κατέληγε σε fight υπέρ των Bontech, που εν τέλει κλείδωσαν και το πρώτο παιχνίδι. 

Φορτώνοντας στο δεύτερο παιχνίδι, όλα έδειχναν πως θα ήταν ακόμη δύσκολη βραδιά για τους Different Dimension. Ωστόσο, μία εντελώς διαφορετική ομάδα εμφανίστηκε. Με εξαιρετικό early game, reactive και proactive κινήσεις σε ολόκληρο το χάρτη, κατόρθωσαν να σχηματίσουν μία διαφορά νωρίς, της τάξεως των 4k gold. Έχοντας απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν ανώτεροι σε όλες τις στατιστικές βαθμίδες και τελείωσαν γρήγορα την υπόθεση ισοφάριση. 

Στο παιχνίδι που θα έκρινε τη σειρά, η ομάδα του δεύτερου παιχνιδιού, αντικαταστάθηκε από μία μεικτή και των δύο, και εξηγούμε. Παρά τα πρώτα 3 kills που απέσπασαν οι BT στο 1ο (!) μόλις λεπτό του παιχνιδιού, δεν κατόρθωσαν να τα αξιοποιήσουν, με τους Different Dimension για άλλη μία φορά να δείχνουν πόσο καλό early game μπορούν να παρουσιάσουν.

Χρησιμοποιώντας ένα από τα δυνατά – από άποψη στατιστικής – σημεία τους, το vision control, διατήρησαν μία διαφορά, παρά τα αλλεπάλληλα flanκs και fights που προσπάθησαν οι Bontech. Οι Different Dimension χρειάστηκαν έναν δαιμονισμένο και συνάμα δαιμόνιο Lelenaga ο οποίος πήρε όχι ένα αλλά δύο baron buffs, ένα εκ των οποίων από το στόμα των αντιπάλων τους, για να φτάσουν εν τέλει στην νίκη. 

Τα τρία Locket of the Iron Solari γύρω από την Caitlyn κέρδισαν το τελευταίο top lane teamfight, όμως ο Warrior Lady φρόντισε να κερδίσει το παιχνίδι, κατεδαφίζοντας τα πάντα στο διάβα του. 

Greek Regenesis eSports – KlikTech 2-1

Στην πρώτη τους ήττα στην διοργάνωση ανάγκασαν οι GRE τους KT, μετά από ένα μεγάλο – χρονικά και παικτικά – σερί νικών. 

Από την πρώτη στιγμή διαφαινόταν πως τα παιχνίδια θα κρίνονταν από μία κλωστή σε αυτή τη σειρά. Αρκούσε ένα fight στο mid για να δώσει την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων στην GRE. Παρά τη γενική ισορροπία σε όλους τους τομείς, ένα λάθος, ένα pick ήταν αρκετό.

Οι GRE «έπιασαν» από νωρίς το bot lane duo της KT, εξασφάλισαν ένα από τα γρηγορότερα baron του season 3 και με αποφασιστικότητα έληξαν το παιχνίδι, μόλις στο 24ο λεπτό.

Η Kliktech έκανε αυτό το οποίο τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή να εκμεταλλεύεται και να διαιωνίζει ένα μικρό προβάδισμα, φτάνοντας – παρά την σθεναρή αντίσταση των GRE – μέχρι την κατάκτηση του δεύτερου παιχνιδιού. 

Ένα καλό early game από την πλευρά των KlikTech, με αρκετή πίεση σε bot και mid lane επέφερε γρήγορα καρπούς χτίζοντας νωρίς μία ελάχιστη διαφορά στο τρίτο παιχνίδι. Η τακτική των Greek Regenesis να αποτρέψουν πάση θυσία το engage των αντιπάλων τους, παίζοντας αμυντικά και δίχως ιδιαίτερα ρίσκα, τους επέτρεψε να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από άποψη gold. 

Για μία ακόμη φορά, ένα μικρό overextend του bot lane duo της KlikTech έδωσε την ευκαιρία στην GRE για ένα early baron, με απώλειες μεν, baron buff δε.

Παρά την αντίσταση που παρουσίασαν οι KT, ένα λάθος στο communication – με ερωτηματικά να σκεπάζουν lag issues για το support των KT – οδήγησε σε ένα fight με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για την Κροατική υπερδύναμη. Οι Greek Regenesis τελείωσαν ταυτόχρονα τόσο το παιχνίδι όσο και το νικηφόρο σερί της Kliktech.

Γράφει ο Κώστας Σορόπουλος. Ο Κώστας είναι Content Contributor για το LGC και μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook εδώ.