Article

Επιστροφή στη δράση: LGC Week 5

Μετά από μια εβδομάδα ανάπαυλας και ανασύνταξης ήρθε η ώρα της επιστροφής στην δράση. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του LGC, που δεν είναι άλλοι από τους παίκτες και τις ομάδες τους, είναι έτοιμοι να μας προσφέρουν γι’ άλλη μια φορά δυνατές μάχες, συγκινήσεις και αγωνία. Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν το κυνήγι τους για τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή της season 3.

Πέμπτη εβδομάδα  λοιπόν με…

Different Dimension eSports VS Greek Regenesis eSports (18:15, 22/12)

Το «ελληνικό classico» των esports. Όχι για βαθμολογικούς λόγους -όπως συνηθίζουμε να λέμε- αλλά για ιστορικούς.  Η Different Dimension, ένας από τους πρώτους esports οργανισμούς  στην Ελλάδα, με ιστορία που ξεκινά πίσω στο 2012, αντιμέτωπη με την ομάδα
«φαινόμενο» που στον ενάμιση χρόνο ύπαρξης της έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Μόλις την Κυριακή (17/12) πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους άλλη μια επιτυχία τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Esports Balkan League (EBL). Με τον αέρα τον δευτεραθλητών λοιπόν και την άνεση της         -επίσης- δεύτερης θέσης που τους προσφέρει ο βαθμολογικός  πίνακας του LGC, θα προσπαθήσουν να κατατροπώσουν τους «παλιούς». Οι «παλιοί» που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη αγωνιστική κρίση. Τα συνεχή στραβοπατήματά τους αλλά και οι 10 ήττες στα 15 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ως τώρα στο πρωτάθλημα, τους φέρνουν στην τελευταία θέση του πίνακα κάνοντας τους να φλερτάρουν με τον υποβιβασμό. Θα είναι άραγε οι αλλαγές που έκαναν στην ανάπαυλα αρκετές ώστε να τους βγάλουν από το ατέρμονο αυτό αδιέξοδο; 

Οι αλλαγές:

Για τους Different Dimension eSports:

-Στο ADC: Ηλίας “Gagai” Κρυωνάς

-Στο support: Αλέξανδρος “Immortal” Διαμαντόπουλος

-Στο mid: Δημήτρης “Von” Μπακίρης

-Substitutes: Νικόλαος “Bananito” Φακής

-Εκτός ομάδας βρίσκονται οι: Νίκος “Hungrypanda” Νικολαΐδης, Δημήτρης “Sveronis” Σβερώνης

Για την Greek Regenesis eSports:

- Στο mid: Luka “Lukezy” Trumbić

-Εκτός ομάδας βρίσκεται ο Γιάννης “Dominant” Βοργαζλής

KlikTech VS Rift esports (20:30, 22/12)

Οι αήττητοι ως τώρα στο πρωτάθλημα KlikTech «φιλοξενούν» τους τρίτους σε θέση στον βαθμολογικό πίνακα, Rift σε μια αναμέτρηση άκρως ενδιαφέρουσα. Οι Κροάτες έρχονται με φόρα έχοντας κατακτήσει μέσα στον Δεκέμβρη δύο τίτλους. Αυτόν του πρωταθλητή της Vip Adria League αλλά και αυτόν του EBL πριν μερικές ημέρες στο Βελιγράδι. Για την ομάδα του Ηλία Θεοδώρου, η προσοχή μας στρέφεται στο mid και τον Mihail “Shripel” Petrov , ο οποίος με 4,3 KDA, 10,9 cs/λεπτό και 66 % kill participation δημιουργεί αρκετά συχνά προβλήματα στον αντίπαλο. Στην προκειμένη απέναντι του θα βρεθεί ο Viktor “Kubu” Toth με 3,8 KDA, 6,7 cs/λεπτό και 51% kill participation. Όσο για το support των Ούγγρων που συνήθως παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα, θα αντικατασταθεί. Έτσι, τη θέση του  Emil “Grisen” Brouwer που βρίσκεται πλέον εκτός ομάδας θα πάρει ο August “Quixeth” Skarsfjord.

WLGaming esports VS Wind and Rain (20:30, 22/12)

Την ίδια ώρα με το KlikTech - Rift esports θα διεξαχθεί και το best of 3 ανάμεσα σε WLGaming esports και Wind and Rain. Mε αρκετές αλλαγές σε όλα τα lanes και για τις δύο ομάδες, οι WLG θα προσπαθήσουν όχι μόνο να ξεκολλήσουν από την έκτη θέση αλλά και να πάρουν το αίμα τους πίσω, για εκείνη την ήττα (2-0) που είχαν γνωρίσει από τους ίδιους στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι «πολεμιστές του αέρα και της φωτιάς» από την μεριά τους, δεν έχουν δείξει ακόμα τι πραγματικά μπορούν να κάνουν και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση θα επιδιώξουν αυτό ακριβώς, το κάτι παραπάνω. Αρκεί να μην πνιγούν από νωρίς με τις αδυναμίες τους όπως συνέβη απέναντι στους KlikTech. Σημαντικό είναι επίσης να παραμείνει συγκεντρωμένος ο Andrija Klowny” Jovanović στο top τους αλλά και να δείξουν αποφασιστικότητα μπροστά στα objectives. Αναμένουμε δε να δούμε αν θα δοθεί και η ευκαιρία στον Λάμπρο “Labrov” Παπουτσάκη να δείξει τις δυνατότητες του μ’  ένα από τα εξαιρετικά δυνατά του pick, τον Thresh.

Οι αλλαγές:

 Για τους WLGaming esports:

-Στο top:  Andrija “Klowny” Jovanović

-Στο ADC: Ilya Makavchuk “Inspector Gadget”  Leonidovich

-Substitutes: Nικόλαος “Nikolex” Κεχρής (jungle/top), Melin “Laatch” Feelix (ADC)

-Εκτός ομάδας βρίσκεται ο Ivan “Paranoia” Tipuhov (mid)

Για τους Wind And Rain:

-Στη ζούγκλα: Kristensen “styllEE” Rasms

-Στο mid: Dan Van “GodBro” Vo

-Substitutes: Lilleengen “Sharp” Anders (Jungle), Afdal “Tivityy” Sondre (mid)

-Εκτός ομάδος βρίσκεται ο Mike “Furuy” Wils

Bontech VS Nexus Gaming (21:00, 22/12)

Την αυλαία θα κλείσει η αναμέτρηση της Bontech με την Nexus Gaming. Δύο θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα χωρίζουν τις δύο ομάδες με την μεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και τη δε στην έκτη. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την τέταρτη θέση. Θέλουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά» αναφέρει ο ένας εκ των ιδρυτών και ADC της Bontech, Petar “Pitar” Caleta ανακοινώνοντας συγχρόνως πως σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ. Μέχρι τότε όμως μένει να δούμε αν στο best of 3 της Παρασκευής (22/12) οι Κροάτες θα «καταφύγουν» στα γνωστά picks τους με Azir, Braum,Gnar και ban την Miss Fortune. Mια Μiss Fortune που παρά το nerf που δέχτηκε στα προηγούμενα patch, στα χέρια τους γίνεται υπερβολικά χρήσιμη και συγχρόνως εφιάλτης για τους αντιπάλους.  Οι Nexus από την μεριά τους έχοντας ένα αρνητικών σερί αγώνων, αφού η τελευταία τους νίκη ήταν στις 25 Νοεμβρίου απέναντι στους Different Dimension, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το δυνατό τους χαρτί; Η ζούγκλα και το 71% kill participation του George “Speedy” Savu.

Οι Αλλαγές:

-Στο support: Stefan “Mistrial” Sevchenko

-Substitutes: Luka “Panj” Čiča και Bruno “Bruno” Romac

-Εκτός ομάδος βρίσκεται ο Dino “Limit” Tot

Την επομένη (23/12) η δράση θα συνεχιστεί με τις εξής αναμετρήσεις:

-Bontech VS Different Dimension eSports (18:15)

-KlikTech VS Greek Regenesis eSports (20:30)

-WLGaming Esports VS Nexus Gaming (20:30)

-Rift Esports VS Wind and Rain (20:30)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παιχνίδια ζωντανά στο Twitch.tv του LGC:

Παρακολούθησε ζωντανά βίντεο του χρήστη LoLHellas στο www.twitch.tv

Γράφει η Μαρία Κρουστάλη.

Η Μαρία Κρουστάλη είναι Content Contributor στo LGC. Μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook.