Article

Ανασκόπηση της 4ης εβδομάδας του LGC

Wind and Rain vs KlikTech 0-2

Με την έναρξη της αγωνιστικής, οι Wind and Rain βρέθηκαν στον δρόμο των πλέον ισχυρών – βάση βαθμολογίας και στατιστικών – του πρωταθλήματος, των KlikTech.

Τα ουσιαστικά rotations της κροατικής ομάδας, από κοινού με την αποφασιστικότητα μπροστά στα objectives φαίνεται να διαμόρφωσαν τις ώριμες συνθήκες για τον έλεγχο της εξέλιξης του παιχνιδιού.

Παρά το γεγονός πως ο Orome είχε κερδίσει το scaling side-quest με αποτέλεσμα να έχει το πλεονέκτημα στο push, ένα μικρό- ομαδικό- overextend στο 23ο λεπτό θα παραδώσει το baron στα «ζεστά» χέρια των KlikTech. Την συνεχή «ευγενική» προσφορά του lead από την μία ομάδα στην άλλη, διαδέχτηκε ο έλεγχος της κατάστασης από τους Κροάτες, που θα εξασφαλίσουν τα objectives και την πρώτη νίκη.

Οι μικρές αδυναμίες που παρουσίασαν οι WaR στο δεύτερο παιχνίδι αλλά και η ανωτερότητα των KT στο vision control επέτρεψαν από νωρίς την δημιουργία διαφοράς, ειδικότερα ανάμεσα στους top laners. Με υπομονή και μεθοδικότητα θα «χτίσουν» μία διαφορά 10k gold στο 22ο λεπτό. Το ανέλπιστο baron steal από τον Sharp δεν θα είναι αρκετό. Οι WaR δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν στην πίεση, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 2-0. 

 

Rift eSports vs Different Dimension eSports 2-1

Η δυναμική Rift αντιμετώπισε την –πληγωμένη- Different Dimension.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον βετεράνο toplaner της DD. Μικρά και απρόσεκτα λάθη θα δώσουν σαφές προβάδισμα στη Fiora. Τα λάθη όμως στην επικοινωνία και οι λανθασμένες επιλογές σε επίπεδο teamfighting κοστίζουν. Το αμφισβητήσιμο shotcalling της DD, θα δώσει την ευκαιρία στην μεθοδική Rift να πάρει τα ινία του αγώνα.

Ο Lelenaga θα κρατήσει όρθια την ομάδα του με το δεύτερο baron steal της αγωνιστικής, για περιορισμένο όμως χρονικό διάστημα. Στα fights που θα ακολουθήσουν οι DD θα χάσουν έδαφος και εν κατακλείδι και το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς πιο συγκρατημένες και προσεκτικές στο early game του game 2. Τα πολλά προσωπικά λάθη και το –υπερβολικά – επιθετικό playstyle του ADC των Rift θα δώσουν την ευκαιρία στην Katarina του Sveronis να λάμψει και με snowball, που ξέφυγε από τον έλεγχο της Rift, να ισοφαρίσει τη σειρά.

Ευθύς εξ’ αρχής στο τρίτο παιχνίδι διαφαινόταν ένα μικρό προβάδισμα για τους Rift ελεώ draft. Σε μία σχετική επανάληψη του προηγούμενου παιχνιδιού, οι Ούγγροι θα πάρουν εκ νέου ρίσκα, στηριζόμενοι στα escape roots που διέθετε το composition τους. Πάρα την προσπάθεια της DD για επιστροφή, η κακή επιλογή των fights είχε την τιμητική της, με τους Rift esports να πραγματοποιούν το 2-1. 

 

Greek Regenesis eSports vs WLGaming Esports 2-0

Οι μαχητικοί WLG κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα εκ των «φαβορί» για τον τίτλο, την GRE.

Η έκβαση του πρώτου παιχνιδιού της σειράς τρόπον τινά υπαγορεύτηκε από νωρίς. Τα πολλά προσωπικά λάθη από πλευράς WLG κατά τη διάρκεια του laning phase κόστισαν ακριβά και έδωσαν την ευκαιρία στην GRE να χτίσει μία διαφορά 4k gold στο 15ο λεπτό. Το προαναφερθέν έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στην πολύπειρη ομάδα, την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων και τελικά την πρώτη νίκη.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς τα «αίματα άναψαν» από νωρίς, με τους junglers να επικεντρώνονται στο botlane. Ένα κακό fight στο midlane για την ομάδα των WLG θα δώσει τη δυνατότητα στους GRE για ένα early baron. Η αξιοποίηση του buff αλλά και η εξαιρετική teamfighting ικανότητα τους θα διαμορφώσουν το τελικό 2-0.

 

KlikTech vs Different Dimension eSports 2-0

Different Dimension και KlikTech συναντήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της εβδομάδας.

Με πλεονέκτημα στα lanes έφτασαν στο mid game οι KT στο πρώτο game της σειράς. Με καλύτερα rotations και πιο άμεσες αντιδράσεις, θα καταφέρουν να ασκήσουν πολύ μεγάλη πίεση από νωρίς σε ολόκληρο το χάρτη. Η δεδομένη κατάσταση συνδυάστηκε με τα προσωπικά λάθη των παικτών της DD, διαμορφώνοντας ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα για την ομάδα της Κροατίας.

Η ικανότητα να snowball-άρουν το προβάδισμα τους ήταν αρκετή για να κλείσουν το πρώτο παιχνίδι – demonstration των δυνατοτήτων του Xerath και του damage output που μπορεί να έχει σε ένα παιχνίδι.

Μπαίνοντας στο δεύτερο παιχνίδι, οι DD από νωρίς απέκτησαν πλεονέκτημα σε bot & top lane. Οι ριψοκίνδυνες όμως επιλογές τους ακολουθήθηκαν από fights που δεν είχαν τον αντίκτυπο που θα ήθελαν στο δρόμο για το mid game. Η προσπάθεια για επιστροφή μέσω teamfighting δεν επέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα οι KT να πατήσουν «γκάζι» μεγαλώνοντας τη διαφορά και κάνοντας εν τέλει το 2-0. 

Γράφει ο Κώστας Σορόπουλος.
Ο Κώστας Σορόπουλος είναι content contributor για το LGC. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook εδώ.