Article

Ανασκόπηση της 3ης εβδομάδας του LGC

 

Η τρίτη εβδομάδα του League of Legends Greek Championship έχει ολοκληρωθεί, με τα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα να ξεκαθαρίζουν όσο προχωράμε στα ενδότερα του πρωταθλήματος. Στην κορυφή συγκατοικούν οι WeLoveGaming και οι Gamespace, με τους Void Gaming, LUL esports, PAO esports και Team Refuse να ακολουθούν καταπόδας. Στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται οι Dawn of Stars, παρέα με τους Outlawz. Ας ρίξουμε μία ματιά όμως στις μάχες που διαμόρφωσαν αυτή τη νέα κατάσταση.

WLGAMING ESPORTS VS OUTLAWZ 1-0

Ένταση και αρκετές μονομαχίες όρισαν το σκηνικό στην αρχή του παιχνιδιού, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να χτίσει μία διαφορά στο gold. Στο 22ο λεπτό οι WLG προσπάθησαν για το baron, όμως ο Lepo είχε διαφορετική άποψη, κερδίζοντας το fight και εξασφαλίζοντας το buff! Παρά την πίεση των Outlawz, οι WLG αντέχουν, διατηρώντας τη διαφορά στα 3,5k gold.

Ένα εξαιρετικό fight για τους «κόκκινους», θα ανοίξει το δρόμο προς το inhibitor. Παρά την πρώτη ανεπιτυχή προσπάθεια και την προσωρινή επικράτηση των Outlawz, δύο teleports είναι αρκετά για καταστρέψουν το ανυπεράσπιστο nexus, με ένα ακόμη backdoor.

TEAM REFUSE VS LUL ESPORTS 1-0

Τα micro λάθη των LUL στο early game, έδωσαν το προβάδισμα νωρίς στην Refuse. Στο 13ο λεπτό, η διαφορά είχε διαμορφωθεί στα 5,5k gold, με τον έλεγχο να τους ανήκει εξ’ ολοκλήρου. Η σιγουριά της όμως παραλίγο να της κοστίσει. Στο 27ο λεπτό, οι RFS θα παίξουν εξαιρετικά το baron bait, κερδίζοντας κατά κράτος το fight. Όμως η λανθασμένη επιλογή τους να προσπαθήσουν να λήξουν το παιχνίδι θα τιμωρηθεί, παραχωρώντας το buff στην LUL!

Η LUL esports έψαξε το fight για να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι. Όμως οι παίκτες της Refuse ήταν έτοιμοι. Κέρδισαν το fight, έκαναν το ACE και άρπαξαν την νίκη.

DAWN OF STARS VS PAO ESPORTS 0-1

Η αλλαγή θέσεων ανάμεσα σε Dom1nant και Sparks, αποδείχθηκε κινητήριος δύναμη για την επικράτηση του Παναθηναϊκού ενάντια στην DoS. Με την ένταση να είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλο το χάρτη, ο Sparks κατόρθωσε να διατηρεί ένα εξωπραγματικό 7/0/2 KDA στο 12ο λεπτό! Τα outplays, πασπαλισμένα με μία ελαφριά δόση «BM», ειδικότερα στο midlane, και από τις δύο πλευρές, αποτελούσαν το αλατοπίπερο της μάχης. Παρά ταύτα, ο PAO έχτιζε σταθερά μία διαφορά στο gold. Ενδεικτικό της διαφοράς αποτέλεσε το fight για τον δράκο στο 22ο λεπτό, που εξασφάλισε και το baron buff για τον Παναθηναϊκό.

Λίγο αργότερα, ένα όμορφα παιγμένο fight, είναι αρκετό για να κάνουν το ACE και να κλειδώσουν την νίκη τους.

GAMESPACE VS VOID GAMING 1-0

Η αναμέτρηση που αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατέφθασε. Παρά τις σχετικά προσεκτικές κινήσεις και των δύο μονομάχων στο early game, 2 λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά για να αρπάξει φωτιά το Summoner’s Rift και με το κοντέρ να γράφει 7 kills στο σύνολο, δόθηκε το προβάδισμα στην Gamespace. Μερικά fights αργότερα, η διαφορά θα εκτοξευτεί, με τη Gamespace να αποσπούν με μεθοδικότητα και καθαρό μυαλό το baron buff στο 22ο λεπτό. Στο 26ο λεπτό, έχοντας συγκεντρώσει τεράστια «δύναμη πυρός», θα πιάσουν εκτός θέσης τον Owner, εξαϋλώνοντας τους Void Gaming και την βάση τους.

Δυνατές μάχες απόλαυσαν και όσοι συντονίστηκαν και την Δευτέρα

WLGAMING ESPORTS VS LUL ESPORTS 1-0

Μοιρασμένο παρέμενε το παιχνίδι στο early game, παρά την αυξημένη επιθετικότητα και από τις δύο πλευρές. Στο 15ο λεπτό, οι LUL esports θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στην προσπάθεια των WLG για δράκο, αλλά θα τιμωρηθούν, δίνοντας το δικαίωμα στους «κόκκινους» να στείλουν την διαφορά στα 3k gold. Στο 20ο λεπτό, η ψαλίδα είχε ανοίξει στα 7k gold.

7 λεπτά αργότερα, οι WLG, που έψαχναν το fight, θα το βρουν και χρησιμοποιώντας το pushing power που προσφέρει το baron buff, θα λήξουν το παιχνίδι!

OUTLAWZ VS PAO ESPORTS 0-1

Το παιχνίδι έδειχνε πολλά υποσχόμενο με την εμφάνιση της Katarina, ενός ήρωα που φέρει την υπογραφή του Sveronis στο midlane. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί στο toplane, ανάμεσα στον Aatrox και την Fiora, αποτέλεσε το βαρόμετρο για την ομάδα του ΠΑΟ, διαμορφώνοντας μία διαφορά 4k gold στο 16ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του χάρτη, με τους OTL να προσπαθούν αλλά να μην βρίσκουν το fight όπως ακριβώς το θέλουν.

2 picks είναι αρκετά για να δώσουν το baron στον PAO. Λίγο αργότερα, η ομάδα των «πρασίνων», κάνοντας χρήση «ωμής βίας», θα καταστρέψει τους OTL και την βάση τους, αποσπώντας την νίκη!

TEAM REFUSE VS VOID GAMING 0-1

Οι VG επικράτησαν των Refuse, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα πολλά micro λάθη των παικτών της Refuse. Στο 22ο λεπτό, και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του χάρτη, οι VG δημιούργησαν μία διαφορά 6k gold. Με στρατηγικές κινήσεις, εξασφάλισαν το baron και έσπασαν και τα τρία inhibitors, με τους Refuse να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Σε μία τελευταία προσπάθεια, οι RFS προσπάθησαν να αμυνθούν, όμως ήταν ήδη πολύ αργά για την επιστροφή.

DAWN OF STARS VS GAMESPACE 0-1

Οι ιδιαίτερες επιλογές της Gamespace, από άποψη draft, αποτελούν πλέον καθημερινότητα για το LGC. Με πρωταγωνιστή τον Graves σε ένα ιδιόμορφο funnel comp, οι GS κατάφεραν να προηγούνται με 2,5k gold στο 10ο λεπτό, στερώντας συνεχώς resources και summoner spells από την DoS. Η ομάδα των «αστέρων» όμως, τιμώρησε την υπερβολική σιγουριά – στα όρια της υποτίμησης – από την πλευρά της GS, κλείδωσε objectives αλλά κυρίως κατόρθωσε να διατηρήσει και να μειώσει τη διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες. Στο 22ο λεπτό του αγώνα, και ενώ οι GS είχαν την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων, οι DoS θα βρουν ένα fight χάρμα οφθαλμών και κάνοντας το ACE, θα κλειδώσουν το baron buff, κόντρα στην ροή του αγώνα!

Παρά την συρρίκνωση της διαφοράς, οι DoS προσπάθησαν να επιστρέψουν με picks. Οι παίκτες της Gamespace άντεξαν, κέρδισαν τα trades, κλείδωσαν το δεύτερο baron buff και λίγο αργότερα άρπαξαν την νίκη!

Η 4η εβδομάδα προβλέπεται «καυτή». Ο χρόνος είναι υπεραρκετός για να έρθουν τα πάνω κάτω στην βαθμολογία. Μπορούν WLG και GS να διατηρηθούν στην κορυφή ή οι επίδοξοι διεκδικητές της πρωτιάς έχουν άλλη γνώμη; Μην χάσεις ούτε λεπτό από την δράση. Tην ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, 15 και 16 Ιουλίου, στο twitch.tv!