Article

Προεπισκόπηση της 3ης εβδομάδας

 

Οι μάχες της δεύτερης εβδομάδας, διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στον βαθμολογικό πίνακα. Στο σύνολο των οκτώ, τέσσερις ομάδες μοιράζονται, θεωρητικά, την κορυφή με τρεις νίκες, ενώ στο κατόπι τους βρίσκονται, με μία νίκη, οι υπόλοιπες τέσσερις! Η μάχη έχει φουντώσει για τα καλά, με τις εξελίξεις να είναι τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες.

Στην γνώριμη πλέον διαδικασία, των τεσσάρων αγώνων την κάθε ημέρα, το «χορό» θα ανοίξει η WLGaming Esports, που θα αντιμετωπίσει τους OutLawz στις 20:00. Οι OTL, έδειξαν ανανεωμένοι, ειδικότερα μετά την προσθήκη του νέους τους jungler, με την χημεία να γίνεται πιο αισθητή ανάμεσα στη ζούγκλα και το midlane. Στην άλλη πλευρά, οι WLG επιδιώκουν την διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού τους, στρατολογώντας στις γραμμές τους, τον πολύπειρο, πρώην LCS παίκτης και γνωστό στο ελληνικό κοινό από την θητεία του και σε άλλους ελληνικούς οργανισμούς, jungler Rudy.

Αδιαμφισβήτητα, η εστίαση μας επικεντρώνεται γύρω από το jungle matchup, εκεί όπου η εμπειρία του Rudy, θα αναμετρηθεί με τη φρεσκάδα και τις απρόβλεπτες κινήσεις του Gjergsen.

Αμέσως μετά ακολουθεί η μάχη των LUL Esports ενάντια στην Team Refuse (21:00). Την καλή επίδοση των πρώτων αγώνων θέλει να πιάσει εκ νέου η LUL, στο κυνήγι της κορυφής. Η πάντα επικίνδυνη Refuse όμως έχει αποδείξει ότι διαθέτει εξαιρετικό macro management, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανή να μετατρέπει τα λάθη των αντιπάλων σε objectives. Η μάχη αναμένεται σκληρή, με την επικράτηση στο early game, να αποτελεί μονόδρομο για την νίκη.

Dawn of Stars και Panathinaikos eSports θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους αμέσως μετά, στις 22:00. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, μία κατάσταση που δεν φαίνεται να χαροποιεί τους ιθύνοντες της ομάδας, κυρίως δε τους παίκτες. Από την άλλη, η Dawn of Stars των προβλημάτων, δέχεται ένα ακόμα πλήγμα. Το βασικό ADC της (Laatch), έπειτα από έρευνα της Riot Games, εξακριβώθηκε πως συμμετείχε σε περισσότερα από ένα European Regional Tournaments (Forge of Champions: Newcastle Jaguars / LGC: Dawn of Stars). Η παραβίαση του κανόνα, που αφορά τη μοναδικότητα της συμμετοχής, επιφέρει ποινή αποκλεισμού του παίκτη από όλα τα ERLs για το υπόλοιπο των split! Ο Rayner θα έχει την ευκαιρία του για διάκριση από αυτή την αγωνιστική, ως αντικαταστάτης του Laatch.

Η πρώτη ημέρα της αγωνιστικής θα κλείσει με την αναμέτρηση της Gamespace με την Void Gaming στις 23:00! Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην επάνω πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, με την GS να παρουσιάζει ουσιαστική βελτίωση την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την Void Gaming, που καλείται να λύσει τα προβλήματα που εμφανίζονται, όταν η αντίπαλη ομάδα επιμένει σε teamfights όλο και πιο συχνά.

Το παιχνίδι αναμένεται να βασιστεί κυρίως στο macro, με την εμπλοκή των jungler στο early game να κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Η επιστροφή δε του Owner στη θέση του Marksman για την Void Gaming προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω από τη μονομαχία, καθώς ο έμπειρος παίκτης της VG έχει να εμφανιστεί καιρό στην «μεγάλη σκηνή».

Η δεύτερη ημέρα σαφώς και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από την πρώτη. Δυνατές μάχες προβλέπονται ευθύς εξαρχής, καθώς η WLGaming Esports θα αντιμετωπίσει την LUL Esports (20:00). Η εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες της WLG θα έρθει αντιμέτωπη με την αντισυμβατικότητα των LUL, που έχουν δείξει πως φοβούνται να προβούν σε τολμηρές κινήσεις. Και πάλι, οι junglers έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, με την χημεία από πλευράς WLG να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, προκειμένου η ομάδα να δουλέψει «ρολόι». Φυσικά, βασικός παράγοντας στην εξίσωση θα είναι ο Lunny για τους LUL, που διατηρεί σταθερά εξαιρετική επίδοση και τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Αμέσως μετά, οι OutLawz θα αντιμετωπίσουν στις 21:00 τον Panathinaikos eSports, σε μία μάχη που προβλέπεται θεαματική. Οι «παράνομοι» διακρίνονται για την αγάπη τους στο teamfighting. Επί της ουσίας, μέσω αυτού κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και να αποσπάσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ποιος μπορεί όμως να αποσιωπήσει την τρομακτική επιθετικότητα του PAO από νωρίς στο παιχνίδι. Το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο της πλειοψηφίας του roster δημιουργεί ένα εύφλεκτο teamfighting μείγμα για τους «πράσινους».

Team Refuse και Void Gaming θα «βγουν σέντρα» στις 22:00, με τη μάχη να αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή. Όλα τα lanes έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες είναι ιδιαίτερα μεθοδικές και προσεκτικές στο early game, έχοντας πάντα ως στόχο να αποκτήσουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την πλεονεκτική είσοδο στο midgame. Αν έπρεπε να επικεντρωθούμε κάπου συγκεκριμένα, αυτό θα ήταν η μονομαχία στο mid lane ανάμεσα στον Satanico και τον Izaya, έχοντας πάντα στο μυαλό μας το υψηλό jungle proximity και για τους δύο στο early game.

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με την μάχη των Dawn of Stars απέναντι στην Gamespace (23:00). Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο κυνήγι των βαθμών για ένα καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των playoffs της διοργάνωσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο bottom lane της DoS μετά και την ποινή του Laatch, καθώς η ομάδα καλείται να «δέσει» με τον Rayner στο ρόλο του ADC, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η GS φυσικά το γνωρίζει και αναμένεται να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για το botlane, θέλοντας να τιμωρήσει οποιαδήποτε λάθη, micro και macro φύσεως, οδηγώντας επί της ουσίας την προσοχή μας στο botlane matchup.

Δυνατές μονομαχίες, ένταση, δράση και φυσικά η αναζήτηση για το μεγάλο «outplay του καλοκαιριού» δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην αγωνιστική. Θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα ή ο «ιδιαίτερος αλγόριθμος» του WarriorLady θα συνεχίσει να μονοπωλεί; Κυριακή και Δευτέρα μην χάσεις ούτε λεπτό. Συντονίσου στο twitch και δες όλη τη δράση LIVE!