Article

Ανασκόπηση του Week 2

 

Άλλο ένα διήμερο γεμάτο δράση έφτασε στο τέλος του. Δυνατά teamfights, λάθη αλλά και εκπλήξεις υπογράφουν τον επίλογο της δεύτερης αγωνιστικής. Ο βαθμολογικός πίνακας έχει χωριστεί σε δύο κομμάτια, με τέσσερις ομάδες να συγκατοικούν πρακτικά στην πρώτη θέση και τις υπόλοιπες τέσσερις να ακολουθούν κατά πόδας, με δύο νίκες λιγότερες.

WLGAMING ESPORTS VS DAWN OF STARS 1-0

Θα περίμενε κανείς πως, μετά τις αλλαγή που συντελέστηκε στο roster της WLG, με την αποχώρηση του βασικού jungler και την αντικατάσταση του από τον Crazyrabbit, η ομάδα θα εμφάνιζε ορισμένα προβλήματα στην επικοινωνία της. Κάτι τέτοιο όμως αποδείχθηκε αναληθές, σε πρώτη φάση. Η μεγάλη πίεση που ασκούσε ο Fiddlesticks στο laning phase, κυρίως μέσω του poke, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον Draven του Laatch, δίνοντας προβάδισμα σε cs στον Gagai, αλλά και τον πρώτο πύργο στην WLG. Στο 14ο λεπτό του αγώνα, η διαφορά είχε σκαρφαλώσει στα 4k gold, με τους «κόκκινους» να ελέγχουν το χάρτη. Χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού, αλλά και των προβλημάτων στην εκτέλεση από πλευράς DoS, αποτέλεσε το 3v4 fight στο toplane λίγο αργότερα.

Με τη διαφορά στα 8k, οι WLG θα κλειδώσουν το baron και λίγο αργότερα και τη νίκη.

TEAM REFUSE VS GAMESPACE 0-1

Το παιχνίδι ξεκίνησε ορθολογικά και για τις δύο ομάδες. Με αξιόλογο macro εκατέρωθεν και στρατηγική υπομονή, η διαφορά στο gold διατηρούνταν σε χαμηλά επίπεδα έως και το 18ο λεπτό. Οι τολμηρές κινήσεις της Refuse όμως έδωσαν το δικαίωμα στην GS να τιμωρήσει τους αντιπάλους της και να χτίσει μία απόσταση 2,5k gold. Παρά την ισορροπία που κατόρθωσε να επιφέρει ξανά η Refuse, ένα άσχημα εκτελεσμένο fight θα στοιχίσει, παραδίδοντας τα ηνία και το baron buff στην Gamespace, η οποία θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Με το baron power play να στέλνει τη διαφορά στα 7,5k gold, η GS θα πιάσει εκτός θέσης τους παίκτες της Refuse και θα τελειώσει το παιχνίδι.

VOID GAMING VS OUTLAWZ 0-1

Το τρίτο game της πρώτης ημέρας έδειχνε πολλά υποσχόμενο, με τους Outlawz να κάνουν ένα πολύ ενδιαφέρον draft. Από νωρίς, τα trades έδιναν και έπαιρναν ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Καμία από τις δύο όμως δεν φαινόταν να μπορούσε να διατηρήσει μία σταθερή διαφορά, με τα micro λάθη εμφανή και σχετικά συνεχή. Στο 24ο λεπτό οι VG θα εκμεταλλευτούν αυτά τα λάθη από πλευράς OTL για να προηγηθούν.

Οι «παράνομοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα. Ένα pick είναι αρκετό για την OTL να κλειδώσει το baron στο 27ο λεπτό, μαζί με 3 kills. Ο Kush λίγο αργότερα θα πιαστεί, επιτρέποντας στους αντιπάλους να κερδίσουν το fight και εν τέλει το παιχνίδι!

PANATHINAIKOS ESPORTS VS LUL ESPORTS 0-1

Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ήταν όπως ακριβώς αναμενόταν: πολύ fighting, outplays, χορευτικά και backdoors. Τα διαρκή trades δεν επέτρεπαν σε καμία ομάδα να δημιουργήσει διαφορά στο gold. Παρά την επιλογή funnel comp από πλευράς PAO, οι LUL έδειξαν προετοιμασμένοι, στερώντας resources από τον Dom1nant και κάνοντας επανειλημμένες επισκέψεις στο midlane. Στο 23ο λεπτό τα πράγματα απέκτησαν μία άγρια ομορφιά για τις δύο ομάδες, και δη τον Παναθηναϊκό. Η προσπάθεια του να εξασφαλίσει το baron θα πάρει τόσο πολύ χρόνο, που θα επιτρέψει στον Lunny να σπάσει 2 πύργους, 1 inhibitor και 2 nexus turrets, με τον Dom1nant να σώζει, πρακτικά την τελευταία στιγμή, τη βάση της ομάδας του!

Ο Lunny και οι χορευτικές του ικανότητες όμως είχαν τον τελευταίο λόγο! Τρία μέλη του PAO θα κυνηγήσουν τον Shaco, προσφέροντας τον χρόνο που χρειαζόταν η LUL για να τρέξει στο «γυμνό» nexus και να τελειώσει το παιχνίδι, με τελείως αναπάντεχο τρόπο. Φυσικά η δεύτερη ημέρα δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από την πρώτη, με ανατροπές και δυνατές μάχες.

WLGAMING ESPORTS VS TEAM REFUSE 1-0

Τα προβλήματα που αναμέναμε στην επικοινωνία και στην εκτέλεση, μετά την αλλαγή για την WLG, έκαναν την εμφάνιση τους τη δεύτερη ημέρα, απέναντι σε μία ομάδα όπως η Refuse, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να τιμωρεί τα λάθη στην εκτέλεση και να τα μετατρέπει σε objectives. Η αυξημένη επιθετικότητα, με πολύ ρίσκο τις περισσότερες φορές, κόστισε στην ομάδα της «αγάπης». Οι Refuse, παρά τον έλεγχο που είχαν στο παιχνίδι, θα επιτρέψουν στην WLG, με τα έξυπνα picks της Irelia, να πάρει πάλι την πρωτοκαθεδρία. Παρά ταύτα όμως, καμία από τις δύο ομάδες δεν φαινόταν να θέλει αυτή την υπέρ της διαφορά, σε ένα ατελείωτο ping pong.

Ένα άσχημα εκτελεσμένο fight από πλευράς WLG στο 32ο λεπτό, θα δώσει την ευκαιρία στην Refuse να εξασφαλίσει τον Infernal dragon, να μαζέψει kills και εν συνεχεία το baron buff. 6 λεπτά αργότερα όμως η ισορροπία θα επιστρέψει αναπάντεχα στο παιχνίδι.

Με ένα αντιστρόφως ανάλογο fight από το προηγούμενο, το «κτήνος» που ακούει στο όνομα Kirito, με τον Darius του, έχοντας την αμέριστη βοήθεια της ομάδας του, θα κάνει Quadra Kill! 2 λεπτά αργότερα η WLG θα παίξει εξαιρετικά το baron bait, με τον WildPanda να κάνει τρομερή ultimate με τον Fiddlesticks του.

Το baron buff δεν ήταν καν απαραίτητο, καθώς τα εναπομείναντα μέλη της Refuse δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, με την WLG να αποσπά την νίκη.

DAWN OF STARS VS OUTLAWZ 1-0

Οι OTL κατάφεραν να ελέγξουν από νωρίς το παιχνίδι. Με έξυπνα picks αλλά και τιμωρώντας τα εκτελεστικά λάθη των αντιπάλων τους έχτισαν μία διαφορά της τάξεως των 4,5k gold στο 17ο λεπτό. Μόλις 4 λεπτά αργότερα φαίνεται να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με την διαφορά να εκτοξεύεται στα 8k gold. Ένα κακό fight για την OTL όμως, θα παραδώσει το baron buff στους DoS, αφήνοντας άναυδους τους πάντες.

Παρά την επιθετικότητα των Outlawz, που διατηρούν τα πρωτεία στο gold μετά το baron, οι DoS άντεξαν την πίεση και επέστρεψαν για τα καλά στο παιχνίδι στο 28ο λεπτό. Η αρχή τους τέλους ήρθε λίγο αργότερα για τους «παράνομους». Οι Dawn of Stars θα κερδίσουν το fight, θα κλειδώσουν το δεύτερο baron buff και εν τέλει το παιχνίδι, με τον Inspired να είναι αδύνατο να προστατέψει, ως μοναδικός επιζών, τη βάση του.

GAMESPACE VS LUL ESPORTS 1-0

Μέσα από ένα έντονο και επιθετικό early game, οι Gamespace βγήκαν κερδισμένοι εξασφαλίζοντας 3 kills νωρίς και μία σχετική διαφορά στο 6ο λεπτό. Οι LUL προσπάθησαν εν συνεχεία να κάνουν picks, αλλά κατέληξαν να τιμωρούνται από τις ακαριαίες και συγχρονισμένες αντιδράσεις της Gamespace.

Η διαφορά συνεχίζει να διατηρείται στα ίδια επίπεδα (6k gold), με αρκετά «μπρος πίσω» ανάμεσα στις ομάδες έως και το 26ο λεπτό. Οι δύο συνεχόμενες Gamespace απόπειρες για baron θα διακοπούν από τους LUL, με εξαιρετικά μεγάλο κόστος όμως, καθώς θα εκτοξεύσουν τη διαφορά στα 10k gold. Ορισμένα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό, οι GS έψαξαν τα picks, τα βρήκαν, αφαιρώντας την ζωή ολόκληρης της αντίπαλης πεντάδας, κλείδωσαν το baron buff και λίγο αργότερα το παιχνίδι.

VOID GAMING VS PANATHINAIKOS ESPORTS 1-0

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες εμφάνισαν αυξημένη κινητικότητα. Τα εκτεταμένα, σε διάρκεια, skirmishes, αντικαταστάθηκαν από trades σε objectives, με τη διαφορά να παραμένει μηδενική. Στο 29ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για το baron, οι VG όμως είχαν την απάντηση, μαζεύοντας 4 kills και κλειδώνοντας το buff!

Η πρώτη αξιόλογη διαφορά ασφαλείας που κατόρθωσαν να δημιουργήσουν οι VG ήταν στο 37ο λεπτό (7k gold). 1 λεπτό αργότερα, θα ξεκινήσουν το baron buff, γνωρίζοντας πως ο Sparks βρίσκεται στο bottom lane, στο «κατόπι» του Samanan! 3 kills και baron buff ο απολογισμός, με το παιχνίδι να καταλήγει στα χέρια της Void Gaming λίγο αργότερα.

Όλα αυτά δεν είναι παρά μία πρόγευση, με την τρίτη αγωνιστική του LGC να έρχεται την Κυριακή 8/7! Φτιάξτε τις γραβάτες σας και ετοιμάστε για πολλές εκπλήξεις, με πολύ teamfighting, στο twitch.tv/lolhellas!