Article

LGC Final Four – Οι τέσσερις μνηστήρες

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το μεγάλο Lan Event πλησιάζουν στην τελική ευθεία. Οι περσινοί πρωταθλητές Greek Regenesis eSports δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, καθώς δεν κατόρθωσαν να προκριθούν στο Final Four του season 3. Οι επίδοξοι …«μνηστήρες» δεν είναι άλλοι από τους KlikTech, Rift eSports, Wind and Rain και Nexus Gaming που θα μονομαχήσουν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Εμείς τους ακτινογραφήσαμε και αφήσαμε τις προβλέψεις για εσάς.  

Οι Rift eSports θα αντιμετωπίσουν τους φορμαρισμένους Wind and Rain, ενώ οι Nexus Gaming, που έρχονται με φόρα από την κατάκτηση του ESL Southeast Europe Championship, θα βρουν στο δρόμο τους τους επικίνδυνους KlikTech. Οι δύο αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3/2, στις 12:00 και 16:30 αντίστοιχα.

Μάθε πώς να έρθεις στους μεγάλους τελικούς εδώ!

KlikTech – Το μεγάλο φαβορί

Η κροατική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Θεοδώρου, κατόρθωσε να αναδειχθεί σε κυρίαρχο και φόβητρο της κανονικής περιόδου. Με 13 νίκες και μόλις 1 ήττα κατέκτησε την 1η θέση και εξασφάλισε από νωρίς την απευθείας πρόκριση της στο Final Four. Το roster της πλήρες, με παίκτες έμπειρους από αγχωτικές lan καταστάσεις, μετρά ήδη, αν και νεαρός οργανισμός, αρκετές κατακτήσεις με επιβλητικές εμφανίσεις.

Ως ομάδα χαρακτηρίζεται από υπομονή, καθώς χρησιμοποιεί το πρώτο παιχνίδι της συνήθως ως αναγνωριστικό του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου. Προσιδιάζοντας, από άποψη τακτικής, σε φίδι, η KlikTech θα αναγνωρίσει τον αντίπαλο της και θα χτυπήσει άμεσα και με πλήρη ισχύ στο αδύναμο του σημείο, μετρώντας αρκετές νίκες με ανατροπή του εις βάρος της σκορ.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Η επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Ξεκάθαρες shotcalling φωνές, πριν αλλά και μετά το 15ο λεπτό. Ένα από τα ισχυρότερα laning phase της διοργάνωσης, που συνήθως τις προσφέρει όλα τα resources που χρειάζεται για να επιβληθεί πλήρως στο χάρτη. 

ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ: Οι παρακινδυνευμένες αποφάσεις μπροστά σε objectives μπορούν να αποβούν μοιραίες για την KlikTech. Αν υποτιμήσει τον αντίπαλο της σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού και του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει, γεγονός σπάνιο, δύσκολα κερδίζει εν συνεχεία το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Rift eSports – Η έκπληξη

Οι περισσότεροι συμφωνούμε πως με την αρχή της κανονικής περιόδου, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την τελική κατάταξη, πολλώ δε μάλλον την απευθείας πρόκριση της Rift eSports στο Final Four. Οι Ούγγροι ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις προκλήσεις, κερδίζοντας τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν, κατακτώντας την δεύτερη θέση με 10 νίκες και 4 ήττες.

Ως ομάδα χαρακτηρίζεται για την ικανότητα της, όταν βρίσκεται πίσω στο παιχνίδι, να καθυστερεί. Η ικανότητα αυτή συνδυάζεται με το χάος που πρακτικά δημιουργεί στο χάρτη, φέρνοντας στρατηγικές solo queue που αποπροσανατολίζουν τον αντίπαλο. Δεν επιβάλλει εύκολα το ρυθμό της, καθώς δεν χαρακτηρίζεται ως ιδανικό το laning phase της. Αντίθετα το teamfighting της αποτελεί ομολογουμένως το δυνατό της σημείο και ήταν αυτό που εν τέλει της εξασφάλισε και την πρόκριση απέναντι στην Greek Regenesis eSports.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Η ικανότητα να προσαρμόζει στον αντίπαλο της στρατηγικές - έκπληξη, κερδίζοντας έδαφος στον χάρτη και τροφοδοτώντας με χάος το gameplay της, στερεί την δυνατότητα να επιβληθεί ένας ορισμένος τρόπος παιχνιδιού. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το teamfighting, που χαρακτηρίζεται από ριψοκίνδυνες αλλά ταυτόχρονα έξυπνες επιλογές.

ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ: Η επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες, ειδικότερα σε καταστάσεις αυξημένης πίεσης, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, που συνοδεύουν το σχετικά αδύναμο early game της ομάδας.

Wind and Rain – Οι «πολεμιστές»

Αποτελούν την ομάδα που δεν το έβαλε ποτέ κάτω, καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Πάλεψαν κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά και κατόρθωσαν να ανεβάσουν σχεδόν κατακόρυφα την απόδοση τους στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Τερμάτισαν τρίτοι με 9 νίκες και 5 ήττες και εν συνεχεία επικράτησαν με 3-1 των BonTech στην διαδικασία των playoffs.

Έχοντας  στο roster τους, αλλά και την προπονητική ομάδα τους, ανθρώπους με εμπειρία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές σκηνές, παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση στο macro management αλλά και δημιουργικότητα μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις της στιγμής, που σε πληθώρα περιπτώσεων κρίνουν και την έκβαση του παιχνιδιού. Το αξιοπρεπές laning phase τους μετατρέπεται σε ένα ικανοποιητικό early game. Όταν δε αποσπούν νωρίς μία διαφορά, γνωρίζουν τον τρόπο για να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να τελειώσουν το παιχνίδι.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Early game αποφάσεις, ειδικότερα όταν βρίσκονται μπροστά στο gold, με cross map plays, force σε objectives αλλά και έξυπνα ενορχηστρωμένα dives με το μέγιστο δυνατό κέρδος. Μία shotcalling φωνή ακολουθείται από όλους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συμπληρωματικά, υπάρχει πάντα και η καλή ικανότητα τους στο teamfighting, ειδικά όταν βρίσκονται σχετικά πίσω στο gold.

ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ: Οι αποφάσεις που πρέπει να λάβουν όταν βρίσκονται αρκετά πίσω από τον αντίπαλο τους. Η επικοινωνία πέφτει και μαζί της απομακρύνεται και η δυνατότητα για επιστροφή. Εν ολίγοις, όταν βρίσκονται πίσω δύσκολα επιστρέφουν, καθώς το shotcalling επισκιάζεται από σύγχυση.

Nexus Gaming – Το επικίνδυνο αουτσάιντερ

Η ομάδα από την Ρουμανία θα μπορούσε να οριστεί ως η ομάδα με την μεγαλύτερη βελτίωση κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου. Στις τελευταίες εμφανίσεις της δε, η προσθήκη του HungryPanda φαίνεται να δίνει άλλο αέρα στις επιλογές της, κάτι το οποίο αναμένουμε να δούμε στην πλήρη έκταση του στο Lan Event. Έκλεισε την κανονική περίοδο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση με 5 νίκες και 9 ήττες. Κλήθηκε δε στα playoffs να αντιμετωπίσει την Greek Regenesis eSports, όπου και – βάση προγνωστικών – πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας με 3-1 και εξασφάλισε την πρόκριση.

Με τα 3/5 του roster της να αποτελούν τον παλαιό κορμό της ομάδας του Παναθηναϊκού, Vrow, Delitto και HungryPanda έχουν βελτιώσει την επικοινωνία της ομάδας. Η early game shotcalling φωνή του jungler της Speedy πλαισιώνεται από την τριάδα, δίνοντας την ευκαιρία στον Namex, που εμφανιζόταν διστακτικός, να παίζει με μεγαλύτερη άνεση. Η βελτίωση στην ικανότητα τους για teamfighting αλλά και η εξεύρεση τρόπου να κλείνουν τα παιχνίδια όταν η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να καθυστερήσει αποτελούν τα δύο μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η Nexus για να βελτιωθεί περαιτέρω.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: Η επικοινωνία μεταξύ των παικτών της, ειδικότερα όταν βρίσκεται μπροστά από νωρίς στο παιχνίδι. Το laning phase βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, με τον αέρα που προσφέρει το ιδιαίτερο playstyle του HungryPanda δίπλα στον Namex και τον Khantos. Το teamfighting επιδέχεται βελτίωσης, ωστόσο παραμένει ένα από τα όπλα της.

ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ: Η ικανότητα να ανταποκρίνεται στις στρατηγικές επιλογές του αντιπάλου, ειδικότερα όταν βρίσκεται μπροστά στο gold, είναι ένα από τα ερωτηματικά για την Nexus. Ουκ ολίγες φορές έχει μπει σε περιπέτειες, καθώς αδυνατεί να βρει τον τρόπο για να τελειώσει το παιχνίδι. Βελτίωση παρουσιάστηκε στην σειρά με την Greek Regenesis, αλλά διερωτόμαστε αν θα είναι αρκετή για να «φρενάρει το τρελό φορτηγό» που ακούει στο όνομα KlikTech.

Γράφει ο Κώστας Σορόπουλος.
Ο Κώστας είναι Content Contributor για το LGC και μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook 
εδώ.