Article

PLAYWEEK 4: WLG vs. PAO

 

WLGaming εναντίον Παναθηναϊκού, «κόκκινοι» εναντίων «πρασίνων». Μία ιδιόμορφη μάχη, συνέχεια μίας εκ των διαχρονικότερων αναμετρήσεων, βαθιά ριζωμένη στην συνείδηση, από τα πρώτα χρόνια ακόμα της ρωμαϊκής αρένας, στην εποχή των αυτοκρατοριών.  

 

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Από την μία πλευρά, η σιγουριά και η αισιοδοξία που προσφέρει η κορυφή στην WLGaming και το roster της, δίνει νέα ώθηση στα χέρια των παικτών και διαύγεια στον τρόπο παιχνιδιού της. Από την άλλη, το πείσμα, η θέληση και η δίψα για διάκριση, κάνει τον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του, κάτι παραπάνω από επικίνδυνους, στο κυνήγι τους για την κορυφή.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δρόμος που έχουν διανύσει οι δύο ομάδες ως την συνάντηση τους. Η WLGaming «στρογγυλοκάθεται» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετρώντας μόλις μία ήττα, στην πρώτη αγωνιστική, ενάντια στην Void Gaming. Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί αρκετά πλήγματα, εντός και εκτός summoner’s rift, καθώς έχει αναγκαστεί να τροποποιήσει και να αναδιαμορφώσει το roster του, ενώ ισορροπεί τον αριθμό θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων (3-3), καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

 


Σε αυτή τη συνάντηση όμως, όλα είναι ρευστά.

 

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες, δύο διαφορετικές βαθμολογικές θέσεις, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του παιχνιδιού, όλα όμως με ένα κοινό στόχο: την κορυφή.

 

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει, κυρίως μέσω του πειραματισμού και της αντισυμβατικότητας του, πως μπορεί να εκμεταλλευτεί το χαώδες meta προς όφελος του. Οι στρατηγικές προσεγγίσεις του διαφέρουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έχουμε απολαύσει funnel composition, με τον Dom1nant σε ρόλο ADC με smite, στο midlane, να γίνεται αποδέκτης όλων των recourses της ομάδας και να μετατρέπεται σε στρατό ενός ατόμου. Αλλά και τον ίδιο να παραχωρεί την θέση του στην ζούγκλα στον Sparks, με τον τελευταίο να κάνει ένα απίστευτο παιχνίδι με Taliyah, όπου στο 12ο λεπτό το KDA του διαμορφωνόταν στο 7/0/2!

 

 

 

Εκεί όπου η υπερβολική επιθετικότητα συναντά το δυνατό teamfighting, εκεί θα βρει κανείς τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να βρει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα, αν θέλει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση κατά την διαδικασία του draft στην blue side.

 

Απέναντι σε αυτή την ελαστικότητα και την πολυμορφία του PAO, στέκεται η WLGaming. Οι «κόκκινοι της αγάπης» ορίζονται ως μία ομάδα με ξεκάθαρο προσανατολισμό, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο να αγνοούν το meta, επιμένοντας – ορθά; - στον κλασικό τρόπο παιχνιδιού, που θέλει, παραδείγματος χάριν, το ADC κυρίαρχο στο bottom lane, αναδύονται σε μία ομάδα-φόβητρο στο laning phase, με συνοχή, στρατηγική, εκρηκτικό teamfighting και εξαιρετικά rotations, ειδικότερα κατά την διεκδίκηση objectives.

 

 

Έχοντας καθαρές shotcalling φωνές, εκεί όπου η απόφαση πρέπει να παρθεί και μπορεί να στοιχίσει το παιχνίδι, η WLG κατορθώνει να υπερισχύει, κάμπτοντας την αντίσταση των αντιπάλων.

 

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Οι ομάδες όμως δεν ορίζονται στενά μόνο από τη στρατηγική και την επίδραση των προπονητών. Και οι δύο ομάδες διαθέτου «βαριά» όπλα στο δυναμικό τους, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. Το ταμπεραμέντο και η επιθετικότητα που καθοδηγεί τον τρόπο παιχνιδιού του Dom1nant, είχε θετικό και αρνητικό αντίκτυπο – βαθμολογικά – για τον Παναθηναϊκό, καθώς ναι μεν κατορθώνει το εκπληκτικό 7,5 kills μέσο όρο στη διοργάνωση, αλλά τιμωρείται στην πληθώρα των περιπτώσεων (4,3 deaths μ.ο.). Με την επιστροφή του Sparks, η χημεία και η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο, έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα, αλλά και νέα άνοδο στην ποιότητα, με τους Delitto και Bananito να αποτελούν παράγοντες σταθερότητας στα δύο άκρα του χάρτη.  Η αποχώρηση του Hungry Panda και η αντικατάσταση του από τον Raxxo αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα για τους «πράσινους», που πρέπει να επιτύχουν την μέγιστη δυνατή χημεία.

 

Η εμπειρία είναι αυτή που έχει τον κυρίαρχο ρόλο για τους «κόκκινους». Διαθέτοντας στις τάξεις της τον Mirror, που έχει αγωνιστεί για τους Unicorns of Love, Schalke και Origen του EU LCS, αλλά και τον πολύπειρο WildPanda στο bottom lane, αποκτούν διαύγεια στον τρόπο παιχνιδιού τους. Όταν η εμπειρία συνδυάζεται με το ατομικό ταλέντο και την γνώση του ρόλου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα για μία ομάδα. Οι συντελεστές που φέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν είναι άλλοι από τον Gagai (μέσο KDA: 4,5) και τον Kirito (μέσο KDA: 5,6) για την WLG, που διατηρούν τα υψηλότερα KDA μεταξύ όλων των παικτών και των δύο ομάδων.   

 

Ταμπεραμέντο όμως διαθέτει και η WeLoveGaming, ειδικότερα στα χέρια του Punisher. Με απόδοση σταθερά ανοδική και με δαιμονισμένη επίδοση στον Yasuo ειδικότερα, αναμένουμε, όπως και ο ίδιος δηλώνει, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αναμέτρηση στη μεσαία λωρίδα.

 

 

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

 

 

Όπως όλα δείχνουν, η μάχη στη μεσαία λωρίδα, θα αποτελέσει βαρόμετρο για την έκβαση του αγώνα. Η εμπλοκή των junglers θεωρείται δεδομένη, καθώς θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο να δημιουργήσουν εκείνο το μικρό προβάδισμα που χρειάζεται η ομάδα για να πάρει τα ηνία του αγώνα.

 

Φυσικά, όπως είναι λογικό, κανείς δεν μπορεί να βγάλει εκτός εξίσωσης την αναμέτρηση στο bottom lane, εκεί όπου – πιθανά – θα υπάρξει επένδυση στο scaling, θέλοντας να αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά στο

mid game.

 

Panathinaikos eSports και WLG Esports θα αναμετρηθούν την Κυριακή 15/7, στις 20:00!

 

Μην χάσεις ούτε λεπτό από τη δράση. Συντονίσου στο twitch.tv/lolhellas!