Article

Ανασκόπηση της 4ης εβδομάδας του LGC

Άλλη μία εβδομάδα γεμάτη δράση, εξαιρετικά στιγμιότυπα, εκπλήξεις και ανατροπές, έφτασε στο τέλος. Η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί, με τις ομάδες που παίζουν καλύτερα το macro και ανταποκρίνονται στους κραδασμούς του meta, να σκαρφαλώνουν και να εδραιώνονται στο άνω μισό του πίνακα. Φυσικά, υπάρχει κάτι παραπάνω από αρκετός χρόνος, έως ότου κριθεί η έκβαση της μάχης.

 

WLGAMING ESPORTS VS PAO ESPORTS 0-1

 

Με το «καλημέρα» ντέρμπι για την τέταρτη εβδομάδα της διοργάνωσης. Παρά το εξαιρετικό early game της WLG, ο Παναθηναϊκός άντεξε, τιμωρώντας τα επιμέρους λάθη των αντιπάλων, και κατόρθωσε να επιστρέψει, με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Το teamfighting έμοιαζε ατελείωτο για τις δύο ομάδες, που δεν επικεντρώνονταν τόσο στο να ασφαλίσουν τα objectives, όσο στο να αποκτήσουν κάποιο προβάδισμα μέσω των 5v5.

 

 

 

Στο 34ο λεπτό ο PAO θα ξεκινήσει το baron. Η – σχετικά – αργή αντίδραση των παικτών της WLG, του επέτρεψε να το αφανίσει. Το fight που ακολούθησε ήταν χαώδες, αλλά μαζικά υπέρ των «πρασίνων», που είχαν όσο χρόνο χρειάζονταν για να τελειώσουν το παιχνίδι!

 

LUL ESPORTS VS VOID GAMING 1-0

 

Στηριζόμενη στα early trades, η LUL κατάφερε να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα. Η σωστή στρατηγική σκέψη και εκτέλεση, ειδικότερα γύρω από το bottom lane, προσέφερε μία διαφορά της τάξεως των 3k gold στο 15ο λεπτό. Μέσω του εξαιρετικά επιθετικού composition που δημιούργησαν, μόλις απέκτησαν τα ηνία του αγώνα, έλεγξαν το χάρτη, περιορίζοντας ουσιαστικά την Void Gaming στο να αμύνεται.

 

 

Μετά από δύο συνεχόμενες προσπάθειες για baron, το fight ξέσπασε, με τους LUL να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Με τη διαφορά να εκτοξεύεται στα 14k gold, ελάχιστα αργότερα βρήκαν το ιδανικό engage, έκαναν το ACE και άρπαξαν την νίκη.

 

  
 

OUTLAWZ VS GAMESPACE 1-0

 

Σε «στραβοπάτημα» υποχρέωσαν οι OTL την GS. Ένα μικρό λάθος μπροστά στον πρώτο δράκο, ήταν αρκετό για τους «παράνομους» να προηγηθούν και να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι. Με τη διαφορά να γιγαντώνεται στο 20ο λεπτό, η GS είχε περιοριστεί σε δευτερεύον αμυντικό ρόλο. Σαφώς, το ελλειμματικό engage της OTL, δεν της επέτρεπε να προχωρήσει σε snowball του προβαδίσματός της, καθώς όφειλε να αναμένει την έναρξη ενός fight από πλευράς GS.

 

 
 

Στο 22ο λεπτό, η ευκαιρία που αναζητούσαν θα παρουσιαστεί. Οι OTL θα λιώσουν το baron, θα κάνουν το ACE και θα βάλουν την υπογραφή τους στην πρώτη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής!

 

TEAM REFUSE VS DAWN OF STARS 1-0

 

Η Dawn of Stars επικεντρώθηκε – κατά κόρων – στο top lane, δημιουργώντας ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στο early game. Με τον ρόλο της Refuse αισθητά περιορισμένο στο να «καθυστερεί» το παιχνίδι, η διαρκής πίεση της DoS αποφέρει, αργά και σταθερά, καρπούς, με τη διαφορά να σκαρφαλώνει, λίγο αργότερα, στα 6k gold.

 

Στο 23ο λεπτό, ήρθαν τα «πάνω κάτω» στο παιχνίδι, καθώς η Refuse βρήκε το άνοιγμα που τόσο χρειαζόταν. Μάζεψε τα kills, εξασφάλισε το baron buff, αλλά κυρίως συρρίκνωσε και εν τέλει εκμηδένισε τη διαφορά, 5 λεπτά αργότερα.

 

Περιστρέφοντας το παιχνίδι κατά 180 μοίρες, η Refuse έκανε το απίθανο, καθώς μετά από ορισμένα picks κλείδωσε και δεύτερο baron buff! Οι DoS θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, όμως θα ηττηθούν.

 

 

Η δεύτερη μέρα ήταν το ίδιο απολαυστική με την πρώτη, γεμάτη ένταση και εκπλήξεις.

 

OUTLAWZ VS TEAM REFUSE 1-0

 

Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, στην οποία μας έχει συνηθίσει η RFS, οι αντιδράσεις των OTL συγκρατούν την διαφορά σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (18ο λεπτό >1k gold).

 

 
 

25 λεπτά στο παιχνίδι και οι «παράνομοι» θα ξεκινήσουν το baron, με τους Refuse να ετοιμάζονται για την απάντηση. Το fight ξέσπασε, και με την απώλεια του teleport από πλευράς Bako, οι OTL μάζεψαν τα kills, κλείδωσαν το buff, με μοναδική απάντηση σε αυτή την ιδιαίτερη 4v5 κατάσταση, να είναι ένα σπασμένο botlane inhibitor.

 

Με τη διαφορά να παραμένει σταθερή, η OTL όφειλαν να ψάξουν για τα picks, προκειμένου να κλειδώσουν το πλεονέκτημα. Και ενώ το παιχνίδι είχε ξεπεράσει τα 40 λεπτά, οι OTL έστρεψαν το βλέμμα τους, μετά και τις εκτενείς ζημιές που προκάλεσαν στην βάση της Refuse, στον elder drake. Επιτέθηκαν και τελείωσαν το παιχνίδι, κάνοντας το 2 στα 2.  

 

DAWN OF STARS VS LUL ESPORTS 1-0

 

Η σταθερή και αισθητά ανοδική απόδοση του Ayato, από κοινού με τον IceBreaker, έδωσαν ώθηση στην DoS, που δημιούργησε μία αξιοσημείωτη διαφορά στο 14ο λεπτό, κυρίως στο toplane, τιμωρώντας, ηχηρά, τα επανειλημμένα λάθη των παικτών της LUL. Στο 24ο λεπτό, οι DoS, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την δύναμη τους, θα αποσπάσουν το baron, με τους LUL να δείχνουν ανίκανοι να αντιδράσουν.

 

4 μόλις λεπτά αργότερα, βρήκαν τα picks, έκαναν το ACE και γκρέμισαν την αντίπαλη βάση!

 

GAMESPACE VS PAO ESPORTS 1-0

 

Εκρηκτικό early game, όπως αναμενόταν από τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες τιμωρούσαν τα λάθη των αντιπάλων. Το ατελείωτο fighting ήταν το βασικό συστατικό του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί το fight που ξέσπασε μπροστά στον Infernal drake στο 19ο λεπτό.

  
 

Ο χορός γύρω από το baron pit, κράτησε περισσότερο και από «μεθυσμένη κρητική μαντινάδα», με καμία από τις δύο ομάδες, παρά τις προσωρινές μικρές νίκες, μέσω οριακών 5v5 fights, να δείχνει επαρκής να κερδίσει το buff. Στο 31ο λεπτό, η GS θα βρει το fight υπό τις προϋποθέσεις που το έψαχνε, θα εξαφανίσει την αντίπαλη ομάδα και φυσικά το baron.

 

 
 

Εκμεταλλευόμενοι την πίεση που ασκούσαν τα mega creeps στο midlane, οι παίκτες της GS θα αρπάξουν και τον elder drake. Ένα fight αργότερα, με τη διαφορά του true damage παραπάνω από εμφανή, θα κλειδώσουν την νίκη και την παραμονή στην πρώτη θέση!

 

WLGAMING VS VOID GAMING 0-1

 

Το ορθολογικό early game έδωσε γρήγορα τη θέση του σε μία έκρυθμη κατάσταση, καθώς πλησιάζαμε προς το 12ο λεπτό. Παρά τις πολλές ανταλλαγές σε kills και objectives, κανείς δεν έδειχνε ικανός να χτίσει μία διαφορά.

 


 

Στο 27ο λεπτό, η VG, με ένα εκπληκτικό engage από τον Satanico, διέλυσε την WLG και έστρεψε την προσοχή της στο baron. Η πίεση που άρχισε να ασκεί, δημιούργησε μία διαφορά σχεδόν 7k gold, επιτρέποντας στην VG ένα δεύτερο baron, με την WLG να περιορίζεται σε ένα απαντητικό elder drake.

 

 

 

Ο Samanan δεν είχε όρεξη για παιχνίδι, καθώς θα παίξει με 2 αντιπάλους, θα κερδίσει κατά κράτος, δίνοντας το χώρο που χρειαζόταν η ομάδα του για να τελειώσει το παιχνίδι και να αποσπάσει τη νίκη!

  
 

Με την επερχόμενη διακοπή, οι ομάδες θα έχουν χρόνο να ανασυνταχθούν, να αξιολογήσουν την απόδοση τους ως τώρα και, διορθώνοντας τα λάθη, να ριχτούν ξανά στη μάχη της πρόκρισης.

 

Μην χάσεις ούτε λεπτό από τη δράση.

 

Μείνει συντονισμένος στο facebook του LGC για όλα τα νεότερα!

 

Ραντεβού ξανά στο twitch.tv/lolhellas, γιατί… τα καλύτερα έρχονται!