Article

Final 4 Preview: #DoS

Η μεγάλη ώρα των τελικών έφτασε. Οι τέσσερις διεκδικητές του βαρύτιμου τροπαίου ετοιμάζονται να μονομαχήσουν, σε μία ατέρμονη αναζήτηση δόξας και επιτυχίας, με φόντο την μεγάλη πρόκριση στο European Masters! Η ένταση προβλέπεται μεγάλη, η πίεση αυξημένη και οι ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, μας προϊδεάζουν ευχάριστα για ένα χορταστικό θέαμα.

 

Τα ονόματα των τεσσάρων μνηστήρων; Gamespace, WLGaming Esports, Panathinaikos eSports και Dawn of Stars είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη της Θεσσαλονίκης και να γράψουν την δική τους ιστορία. Η ώρα μοιάζει – πιθανά – ιδανική για να μία πιο προσεκτική ματιά στον καθένα. Ακολουθήστε μας.

 

DAWN OF STARS

 

Η Dawn of Stars αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, που ήθελαν άλλα ονόματα να φιγουράρουν στην τετράδα, κατόρθωσε να ατενίζει την θέση στο European Masters αλλά και την στέψη του Πρωταθλητή της τέταρτης σεζόν. Η League of Legends ομάδα της DoS είναι μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, η οποία, όπως και η ίδια δήλωνε στην αρχή του πρωταθλήματος «ήρθε για να αποδείξει πως με δουλειά κι κόπο έρχονται οι επιτυχίες».

 

Ως βασικό σκοπό της έχει θέση τη δημιουργία μας σταθερής ομάδας που θα ανταποκρίνεται στον ανταγωνισμού του εξωτερικού, εκπροσωπώντας την ελληνική σκηνή. «Η πρωτιά θα την βοηθήσει να το αποδείξει» δηλώνει, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα των «αστεριών» θα αποτελέσει, με το πείσμα που την διακατέχει, έναν δύσκολο αντίπαλο για τον καθένα που θα βρεθεί στο δρόμο της.

 

Βαρόμετρο για την επιτυχία της ομάδας έχει αποτελέσει η ικανότητα της να επανέρχεται με μεγαλύτερο πείσμα, θέληση και ουσία στο παιχνίδι της, μετά από δύσκολα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Ως είναι φυσικό, το ταλέντο δεν λείπει από τις γραμμές της, από κοινού με την όρεξη, την βελτίωση και την ικανότητα προσαρμογής στο παιχνίδι του αντιπάλου.

 

Διαθέτοντας ένα αρκετά «βαθύ» ρόστερ, οι Dawn of Stars έχουν στη διάθεση τους παίκτες με αρκετή εμπειρία και ταλέντο, ορισμένοι εκ των οποίων αποτελούν γνώριμες φυσιογνωμίες στο ελληνικό κοινό. Πέρα όμως από το ταλέντο των - σχετικά – πρωτοεμφανιζόμενων ονομάτων, διαθέτουν και την σταθερότητα παικτών, που η πορεία της απόδοσης τους είχε μία διαρκή ανοδική τάση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αλλά στην τελική, ποιος δεν αγαπά τα αουτσάιντερ και τις «ρομαντικές» επιτυχίες;

Η εξαιρετική συνεργασία του Ayato με τον Icebreaker, έδινε στον τελευταίο την ευκαιρία να αποτελεί έναν παράγοντα που μπορούσε να επηρεάσει αισθητά την απόδοση της ομάδας. Η προσαρμοστικότητα του jungler της DoS βοήθησε, κατά περιπτώσεις, αισθητά και τον DeLuXe, που είχε δύσκολο έργο αλλά αρκετές εκρηκτικές βραδιές, αλλά και την δυάδα του botlane, εκεί όπου π.χ. ο Lucian του MrWillson είχε πάρει φωτιά, στηριζόμενος αρκετά στην ικανότητα του DeFrantic να προσαρμόζεται στο playstyle του αντιπάλου και φυσικά να διαθέτει τη δυνατότητα να προβλέπει. Στον «πάγκο» κάθονται ακόμα τρεις παίκτες υψηλού επιπέδου, έτοιμοι να προσφέρουν την βοήθεια τους, ωθώντας την ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτοί οι παίκτες δεν είναι άλλοι από τους Reveal, Royal και Rayner.

 

Ο τρόπος παιχνιδιού των Dawn of Stars αποτέλεσε κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς, ένα αίνιγμα που καλούνταν να λύσουν οι αντίπαλοι της. Η προσαρμοστικότητα, από κοινού με τη φρεσκάδα του roster της, επέτρεπε στα «αστέρια» να δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα με πινελιές macro, αλλά και αρκετή solo queue εμπειρία, που έβαζε δύσκολα σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Τα picks που επιλέγονταν δεν ανταποκρίνονταν πάντοτε στο meta, ωστόσο οι παίκτες της αποδεικνύονταν τουλάχιστον ικανοί να εκτελέσουν το composition με ακρίβεια.

 

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως η DoS χρειάζεται να βρει την ιδανική συνταγή. Κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί μπροστά στο γεγονός πως αποτελούν το αουτσάιντερ του Final Four, με τις θεωρητικά λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αλλά στην τελική, ποιος δεν αγαπά τα αουτσάιντερ και τις «ρομαντικές» επιτυχίες; Η ιδανική συνταγή για την DoS ξεκινά από την σταθεροποίηση της απόδοσης της. Τα πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν απέδειξαν πως αποτελούν μία ομάδα που βασίζεται αισθητά στην επικοινωνία της, στην χημεία μεταξύ των παικτών της, αλλά κυρίως στην ψυχολογία της.

 

Όποιος θελήσει να στείλει σπίτι της την Dawn of Stars, πρέπει πρώτα από όλα να την πιέσει στο early game, και πιο συγκεκριμένα στο laning phase, δίχως όμως να κάνει λάθη, διότι είναι μία ομάδα που γνωρίζει πώς να τιμωρεί τους αντιπάλους της όταν κάνουν overstep αλλά και overextend. Ο επηρεασμός της ψυχολογίας αποτελεί κλειδί στην διατάραξη της ηρεμίας στις γραμμές της DoS, καθώς ένα λάθος και η πίεση που αυτό αποφέρει, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο να αγνοεί το win condition που διαθέτει ή να δυσκολεύεται να εκτελέσει γύρω από αυτό. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά όμως, πως αποτελούν μία ομάδα πολύ επικίνδυνη, καθώς γνωρίζουν πώς να τιμωρούν τα λάθη και να δημιουργούν το πλεονέκτημα που θα τους προσφέρει τη νίκη, βασιζόμενοι σε αυτά.

 

Η μάχη αναμένεται σκληρή και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για όλες τις ομάδες.

 

Μία θέση στο European Masters, τέσσερις ομάδες, με φόντο το Λευκό Πύργο.  Μην χάσετε λεπτό από τη δράση!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship

 

Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!