Article

Final 4 Preview: #PAO

Η μεγάλη ώρα των τελικών έφτασε. Οι τέσσερις διεκδικητές του βαρύτιμου τροπαίου ετοιμάζονται να μονομαχήσουν, σε μία ατέρμονη αναζήτηση δόξας και επιτυχίας, με φόντο την μεγάλη πρόκριση στο European Masters! Η ένταση προβλέπεται μεγάλη, η πίεση αυξημένη και οι ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, μας προϊδεάζουν ευχάριστα για ένα χορταστικό θέαμα.

 

Τα ονόματα των τεσσάρων μνηστήρων; Gamespace, WLGaming Esports, Panathinaikos eSports και Dawn of Stars είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη της Θεσσαλονίκης και να γράψουν την δική τους ιστορία. Η ώρα μοιάζει – πιθανά – ιδανική για να μία πιο προσεκτική ματιά στον καθένα. Ακολουθήστε μας.

 

PANATHINAIKOS ESPORTS

 

O Panathinaikos esports αποτελεί την πρώτη προσπάθεια που φέρει - και μοιράζεται - το σήμα, τα χρώματα και επί της ουσίας μία ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην χώρα μας. Η ομάδα είναι ενεργή από το 2016, μετρώντας κάτι παραπάνω από δύο χρόνια ζωής. Παρά ταύτα έχει σημειώσει αρκετές διακρίσεις, με το πρώτο τρόπαιο που κατέκτησε πρόσφατα να κοσμεί την τροπαιοθήκη των γραφείων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, σε μία πρωτοπόρα προσπάθεια να μεγαλώσει η Ιστορία του «Τριφυλλιού» και να αναπτυχθεί και σε νέα πεδία δράσης και διακρίσεων. Η νοοτροπία που περιστοιχίζει την ομάδα ακολουθεί το δρόμο του αθλητικού συλλόγου, με moto την «Μαχητική Ψυχή», που δεν παραδίδεται.

Στόχος της ομάδας εξ’ αρχής ήταν η καλύτερη δυνατή πορεία, που θα μπορούσε να επιτρέψει την συμμετοχή στο EU Masters. Οι «πράσινοι», έχοντας συγκροτήσει ένα ιδιαίτερα γνωστό στο εγχώριο κοινό – και όχι μόνο – ρόστερ, με παίκτες που φέρουν αρκετές ατομικές διακρίσεις ανά τα χρόνια, βρίσκονται σε τροχιά επίτευξης του στόχου τους.

 

Το δυναμικό της αποτελείται από παίκτες με μεγάλη ατομική εμπειρία, διαρκή βελτίωση, όρεξη για δουλειά, έντονη προσωπικότητα, στην πληθώρα των περιπτώσεων, και φυσικά εκρηκτικό ταπεραμέντο. Έχοντας κάνει κτήμα το ρητό που περιγράφει την επίθεση ως την καλύτερη άμυνα, έχουν παρουσιάσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ένα αισθητά επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε επιβλητικές νίκες αλλά και καταστροφικές ήττες, ιδιαίτερα από την οπτική της καθίζησης και της απώλειας βαθμών στον βαθμολογικό πίνακα.

 

Ο Παναθηναϊκός, παρά την επιθετικότητα του αλλά και τις ακραίες μεταβολές στην συνολική απόδοση της ομάδας, ανά περιόδους της κανονικής διάρκειας, φαίνεται να βρίσκει, όταν πραγματικά το χρειάζεται, το νέο πρωταγωνιστή, το νέο ηγέτη, που θα τον οδηγήσει προς την νίκη. Ειδικότερα, μετά την προσθήκη του Paris στη μεσαία λωρίδα, συνυπολογίζοντας και τη χημεία που έχουν με τον Dom1nant, ο PAO απέκτησε σταθερότητα στην απόδοση του, αλλά και νέα ροπή προς νέα ρίσκα . Μέσω της προσθήκης αυτής αλλά και της προαναφερθείσας σταθερότητας, δόθηκε ο απαραίτητος χώρος στα δύο άκρα του χάρτη, για να δράσουν υπό τις προϋποθέσεις που αναζητούσαν.

 

Ο Delitto, βελτιώνοντας τον τρόπο παιχνιδιού του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έδειξε να αποτελεί σταθερά στο toplane, με τους Bananitoo και – εν τέλει – Raxxo, μετά και την αποχώρηση του HungryPanda, να βρίσκουν την επικοινωνία στο επίπεδο που ήθελαν για να δημιουργήσουν τον επιπρόσθετο παράγοντα – απειλή για τους αντιπάλους τους. Ως είναι φυσικό, Lolleros και AnOnPsycKo στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όποτε αυτό θεωρούνταν απαραίτητο για την ομάδα, παλεύοντας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για την νίκη.

 

Η στρατηγική – και τακτική – του Παναθηναϊκού να προσεγγίζει κάθε παιχνίδι με την ίδια επιθετικότητα, ίσως και ανεβασμένη υπό προϋποθέσεις, αποτελεί ταυτόχρονα, κατά έναν περίεργο τρόπο, το δυνατό και αδύναμο σημείο της ομάδας. Κάνοντας έναν παραλληλισμό της στρατηγικής αυτής με ένα αιχμηρό μαχαίρι, που διαθέτει λεπίδα και από τις δύο πλευρές, έχουμε δει τους «πράσινους» να ισοπεδώνουν την αντίπαλη βάση λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 20ο λεπτό, αλλά έχουμε γίνει μάρτυρες και δικών τους συντριβών. Ο παράγοντας – κλειδί γύρω από την aggressive προσέγγιση είναι η χημεία και η επικοινωνία ανάμεσα σε Dom1nant και Paris. Και οι δύο παίκτες λατρεύουν αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και επιδίδονται σε ένα διαρκές παιχνίδι ρίσκου με τον αντίπαλο, θέλοντας να αποσπάσουν όσα περισσότερα πλεονεκτήματα μπορούν. Το «διάβασμα» του Dom1nant, θέλοντας να αποσπάσει κανείς το jungle control, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα πράγματα από άποψη στρατηγικής και δεν ενδείκνυται.

 

Ο περιορισμός της επιθετικότητας, με διευρυμένο vision control, παθητικότητα παιχνιδιού στην ζούγκλα αλλά και προσπάθεια να αποσπαστούν νωρίς πλεονεκτήματα στα lanes, αποτελεί ίσως την καλύτερη δυνατή στρατηγική για όποιον αντίπαλο θελήσει να στείλει τον Παναθηναϊκό σπίτι του. Φυσικά, πάντοτε πρέπει να υπολογίζεται και η εξαιρετική ικανότητα για teamfighting των «πρασίνων», που τους έχει επιτρέψει αρκετές φορές να επιστρέψουν και ακόμα και να κλειδώσουν την νίκη.

 

Η μάχη αναμένεται σκληρή και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για όλες τις ομάδες.

 

Μία θέση στο European Masters, τέσσερις ομάδες, με φόντο το Λευκό Πύργο.  Μην χάσετε λεπτό από τη δράση!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship

 

Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!