Article

Wind and Rain: «Πολεμιστές» από ατσάλι

Ένας θρύλος, πέντε πολεμιστές και αρκετή θέληση για μάχη μπορούν να συνθέσουν το πάζλ της επιτυχίας του «Ανέμου και της Βροχής». Μιας επιτυχίας που μέχρι στιγμής μετρά συμμετοχές και διακρίσεις στα EU Challenger Series, πρώτες θέσεις σε διάφορα άλλα τουρνουά αλλά και μια τέταρτη θέση στο League of Legends Greek Championship (LGC).

Ο λόγος για τους Wind and Rain. Τον ευρωπαϊκό οργανισμό που διαθέτει ομάδες League of Legends στην Ιταλία, την Γερμανία και τα Βαλκάνια. Η ομάδα των Βαλκανίων είναι αυτή που γνωρίζουμε μέσα από τις αναμετρήσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή που τις τελευταίες εβδομάδες με τις εξαιρετικές macro κινήσεις της έχει εντυπωσιάσει τους πάντες θέτοντας αγωνιστική με αγωνιστική τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Μέλος της από τον Νοέμβριο του 2017 και ο Andrei “Oromë” Popa που αγωνίζεται στο top. Γνώριμος στην ελληνική σκηνή μιας και στην season 1 του LGC τον είχαμε δει να φορά την φανέλα της  Τeam Arsenal (2η θέση). Το 2016 βρέθηκε στο ρόστερ των Nexus Gaming για το GeForce Cup.    

Τι μας αποκαλύπτει λοιπόν;

«Η φιλοσοφία της ομάδας βασίζεται στον θρύλο του Ragnarök. Σύμφωνα με αυτόν, μια σειρά γεγονότων και μια μεγάλη μάχη θα οδηγήσουν στον θάνατο αρκετούς θεούς -όπως του Όντιν, του Θορ και άλλων-, θα προκαλέσουν διάφορες φυσικές καταστροφές και στο τέλος τη βύθιση του κόσμου στο νερό. Ο κόσμος όμως θα επανεμφανιστεί και θα δημιουργηθεί απ’ την αρχή από δύο επιζώντες. Ο θρύλος αυτός θα παρομοιαστεί με την ιστορία των Wind and Rain και με την πρώτη τους συμμετοχή στο τουρνουά Ragnarök 2017. Όπως δηλαδή οι δυο επιζώντες κατάφεραν να φτιάξουν τον κόσμο απ’ την αρχή έτσι και οι Wind and Rain στην πρώτη τους συμμετοχή κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά να κερδίσουν το τρόπαιο και να εξασφαλίσουν τη θέση στο Closed Qualifier tournament για τα European Challenger Series», διηγείται ο “Oromë” και συνεχίζει: «Πρακτικά, για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, η ομάδα δημιουργήθηκε από την ομάδα που κέρδισε την άνοιξη του 2017 το Ragnarök. Οι Wind and Rain είναι ένας οργανισμός που φτιάχτηκε για να βοηθήσει τους παίκτες να επιτύχουν τους στόχους τους και να τους προσφέρει ευκαιρίες που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να έχουν. Αυτό ισχύει και για άλλα παιχνίδια, όχι μόνο για το League of Legends. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ομάδα για το PUBG. Σαν ομάδα των Βαλκανίων θέλουμε να μείνουμε μπροστά από το meta και να παίξουμε το παιχνίδι μας, να μην αντιγράψουμε άλλους. Αυτός που μου αρέσει περισσότερο στην οργάνωση είναι ο ιδιοκτήτης, ο Mike Hunnersen, ο οποίος θεωρώ ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και ανάμεσα στους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει».

Και επειδή το Closed Qualifier tournament ήταν μόνο η αρχή, αξίζει να σημειωθεί πως οι Wind and Rain έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στο EU CSQ Summer split 2017 του group A stage (Challenger Series Qualifier 2017), την πρώτη θέση στο Challenger Series Qualifier 2017 play-offs και την τρίτη θέση στο European Challenger Series 2017 Summer Split (για το Summer play-offs). «Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα που δείχνει το παράδειγμα σε μας ότι τελικά είναι δυνατό να φτάσουμε σε υψηλότερα επίπεδα. Μας δίνει κίνητρο» υπογραμμίζει ο top laner καθώς αναλογίζεται τα συγκεκριμένα επιτεύγματα. «Αισθάνομαι τυχερός που είμαι μέλος αυτού του οργανισμού και της ομάδας. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην καριέρα μου στο LoL μέχρι στιγμής» καταλήγει.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το LGC και τον ανταγωνισμό που συναντούν: «Ο ανταγωνισμός στο τουρνουά βελτιώνεται από έτος σε έτος. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων και των υπολοίπων. Το LGC βοηθά στην ανάπτυξη των esports στα Βαλκάνια, θέτοντας τον στόχο ψηλότερα για άλλα πρωταθλήματα και δίνοντας συγχρόνως μια ευκαιρία στους παίκτες των Βαλκανίων να λάμψουν ή να αναγνωριστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για την αυτοκριτική τους και τις ως τώρα εμφανίσεις τους; «Νομίζω ότι η ομάδα βελτιώθηκε πολύ αφού μπήκαν οι “Godbro” και “Styllee”. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να φτάσουμε υψηλότερα από την τέταρτη θέση. Δεν είμαι δυσαρεστημένος με τη θέση αυτή  αρκεί να βρεθούμε στα play-offs. Τότε δεν έχει σημασία τι έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Επίσης, η μεγαλύτερη μας πρόκληση είναι η επικοινωνία, την οποία βελτιώνουμε παίζοντας» απαντά.

«Η ήττα μας απέναντι στους Kliktech μας βελτίωσε αρκετά»

Και μιας και η θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα «μαρτυρά» πως ήδη βρίσκονται στα play-offs της επόμενης εβδομάδας, το τι πρέπει να περιμένουμε απ’ αυτούς είναι αυτονόητη ερώτηση, με την απάντηση όχι και τόσο. Ποιος παίκτης άραγε μπορεί να αποκαλύψει την στρατηγική που θα ακολουθήσει;  «Έχουμε σίγουρα κάποια περίεργα picks που έρχονται για τα play-offs. Ξέρω ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή αλλά αυτό θα κάνω» είναι το μόνο που μπορεί να πει.

Μέχρι τότε όμως προηγούνται τα παιχνίδια της έβδομης εβδομάδας ενάντια στους Greek Regenesis eSports και τους Nexus Gaming, τα οποία και ευελπιστούν να κερδίσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ακριβώς συνέβη απέναντι στους Rift. O “Oromë” βέβαια γυρίζει λίγο πιο πίσω και συγκεκριμένα στο παιχνίδι απέναντι στους Kliktech (2-1): «Η εμφάνισή μας εναντίον των Kliktech θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Απ’ αυτό το παιχνίδι και μετά βελτιωθήκαμε αρκετά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια άλλη ομάδα του πρωταθλήματος που να έχει ανταγωνιστεί έτσι τους Kliktech. Μιλάμε για ένα Σαββατοκύριακο που δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχήσουμε ή να αγχωνόμαστε. Πρέπει πάντα να προσπαθούμε για το καλύτερο, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, δεν έχει σημασία αρκεί να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας».

Ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι οι WAR βελτιώνονται συνεχώς στο macro τόσο αντιδραστικά όσο και προληπτικά. Υπάρχει άραγε κάποιος συγκεκριμένος λόγος;  Πρακτική ή συμβουλές του προπονητή, Alin Baltat; «Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στις αλλαγές του ρόστερ. Ο καθένας μας τώρα έχει καλύτερη κατανόηση του τι χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει το παιχνίδι» αποκρίνεται.

«Το top lane τώρα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο που βρισκόταν εδώ και χρόνια. Μπορεί να παίξει κανείς σχεδόν τα πάντα. Το απολαμβάνω πολύ. Μπορεί να πιέζομαι λίγο από την αντίπαλη ομάδα αλλά το δουλεύω και μέχρι τα play-offs θα το διορθώσω» ισχυρίζεται όταν καλείται να σχολιάσει την κατάσταση του lane του αυτή τη στιγμή και προσθέτει: «Τα tanks δεν είναι πλέον άριστα. Μπορεί κανείς να τα “αμπιουζάρει” για να πάρει δωρεάν scaling σε champions όπως ο Nasus, η  Kayle ή να κερδίσει τo side lane πολύ σκληρά με champions όπως η Illaoi. Προσωπικά, αυτή τη στιγμή από το champion pool του top μου, μου αρέσει πολύ η Kayle και ο Gangplank.  Και επειδή έρχονται αλλαγές ελπίζω πως με το νέο meta δεν θα υπάρχει buff στα bruisers, τουλάχιστον όχι  περισσότερο από ότι τώρα. Αυτό θα κάνει τα tanks να εξαφανιστούν εντελώς από το top και champions όπως η Camille να αναλάβουν το παιχνίδι».

Μια νέα μάχη έρχεται. Μια νέα πρόκληση περιμένει τους πολεμιστές ... για τους Wind and Rain αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά κανονικότητα, αναφέρεται στην σελίδα της ομάδας στο Facebook και εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις νέες τους μάχες εντός Summoner’s Rift.

Γράφει η Μαρία Κρουστάλη.
Η Μαρία είναι Content Contributor για το LGC και μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook εδώ