Article

LGC SUPERWEEK RECAP - PART 2

Η έκτη αγωνιστική εβδομάδα είχε ιδιαίτερη δράση, αλλά και απώλειες για κάποια εκ των φαβορί, με τις Gamespace και PAO eSports να κλειδώνουν από μία θέση στο Final Four. WLGaming, Dawn of Stars, Outlawz και Void Gaming καλούνται τώρα να παλέψουν για τις υπολειπόμενες δύο θέσης που οδηγούν στο Lan του Σεπτεμβρίου.

OUTLAWZ vs VOID GAMING 0-1

Με ένα όχι ιδιαίτερα επιθετικό early game, άνοιξε η τελευταία εβδομάδα της κανονικής περιόδου. Ο αργός ρυθμός έδειξε να ευνοεί τους Void Gaming, που βρέθηκαν σταθερά μπροστά στο gold, κυρίως λόγω της έκβασης των skirmishes. Διατηρώντας – και μεγαλώνοντας – το προβάδισμα αυτό, απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του χάρτη. Οι, περιορισμένοι αποκλειστικά σε αμυντικό ρόλο, Outlawz προσπάθησαν, κάνοντας ορισμένα picks, αλλά δεν κατόρθωσαν να σταματήσουν την ανοδική πορεία της διαφοράς του gold.

Στο 34ο λεπτό, η VG ξεκίνησε το baron buff, αναγκάζοντας τους «παράνομους» να απαντήσουν. Το fight εξελίχθηκε σε κομμάτια, όντας τέσσερις εναντίον πέντε, με τους OTL να χάνουν το ένα μέλος μετά το άλλο και τους VG να βαδίζουν με σιγουριά προς την αντίπαλη βάση, τελειώνοντας το παιχνίδι.

GAMESPACE vs TEAM REFUSE 1-0

Ένα άκρως αντίθετο early game, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αντικρίσαμε κατά την είσοδο μας στο δεύτερο, με την ομάδα των Gamespace να αποκτά από νωρίς ουσιαστικό προβάδισμα. Κάθε κίνηση των Refuse, έβρισκε μπροστά της τον Nikolex, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαιώνιση του προβαδίσματος των «μπλε», παίζοντας μεθοδικά και μέσω ουσιαστικών rotations.

Οι «αρνητές» θέλησαν να δώσουν την απάντηση τους, κυνηγώντας την επιστροφή. Οι προσωρινές teamfight νίκες δεν ήταν αρκετές, καθώς η GS διατηρούσε ανέκαθεν τον έλεγχο του χάρτη. Στο 24ο λεπτό, παρά το καλό vision control που είχαν οι «μπλε», προχώρησαν σε ένα ριψοκίνδυνο baron call. Κέρδισαν όμως το buff και εν συνεχεία εξαφάνισαν τους παίκτες της RFS, μέσα σε ένα χαοτικό fight.

Λίγο αργότερα – για την ακρίβεια, ένα fight, τρόπον τινά, αργότερα – η οθόνη έγραψε victory για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Gamespace.

DAWN OF STARS vs WLGAMING ESPORTS 0-1

Η εξαιρετική απόδοση του Ayato αλλά και οι κινήσεις ρίσκου από πλευράς Mirror, παραχώρησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην DoS, κατά το laning phase. Παρά την εκτεταμένη δράση όμως, και στις δύο πλευρές του χάρτη, κυρίως μέσω skirmishes, οι ομάδες παρέμεναν σε απόσταση αναπνοής.

Η μάχη δεν σταματούσε ούτε δευτερόλεπτο, προσφέροντας το ένα highlight μετά το άλλο και φυσικά παραμερίζοντας κάθε ίχνος macro, πέρα από την teamfight εκτελεστική ικανότητα. Μετά από πολλές εναλλαγές, οι WLG απέκτησαν πρόσβαση στο baron και εξασφαλίζοντας το buff, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Μετά και την πίεση που άσκησαν οι «κόκκινοι», και παρά την προσπάθεια των «άστρων» να αμυνθούν, το παιχνίδι τελείωσε όπως ξεκίνησε: με ένα χαοτικό fight, το οποίο αυτή τη φορά, κέρδισαν οι WLGaming, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Gagai!

LUL ESPORTS vs OUTLAWZ 0-1

Με αντισυμβατικά picks και πολλές εναλλαγές στα lanes εμφανίστηκε η LUL – των πολλών προβλημάτων – ενάντια στην OTL. Οι τελευταίοι, κάνοντας ορισμένα καλά picks, κυρίως στα lanes, κατόρθωσαν να σχηματίσουν μία πρώτη διαφορά ουσίας στο 10ο λεπτό, με τους LUL να απαντούν, ανακόπτοντας ελαφρά τον ρυθμό.

Ο έλεγχος του χάρτη ανήκε στους «παράνομους», οι οποίοι χρησιμοποιώντας το vision control που διέθεταν, εξασφάλισαν objectives και φυσικά kills. Με το teamfighting να ορίζεται ως η αιχμή του δόρατος της τακτικής των OTL, κατάφεραν να πιάσουν εκτός θέση τους παίκτες της LUL, εξασφάλισαν το midlane inhibitor αρχικά και εν συνεχεία, με ένα δεύτερο fight, το ACE και την νίκη.

PAO ESPORTS vs TEAM REFUSE 1-0

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με την αναμέτρηση του PAO με την Refuse. Οι παίκτες της RFS εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι στο early game, πληρώνοντας τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα· την επιθετικότητα, και κατάφεραν να αποσπάσουν ένα μικρό προβάδισμα νωρίς. (2k gold στο 9ο λεπτό). Ο PAO όμως αποτελεί μία ομάδα που δεν συγχωρεί ακόμα και τα πιο μικρά λάθη. Έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι «πράσινοι» επικεντρώθηκαν στα side lanes, καταστρέφοντας turrets και μαζεύοντας kills, στηριζόμενοι κυρίως στην κακή teamfight τοποθέτηση των αντιπάλων. Μέσω αυτού, κατόρθωσαν να επιστρέψουν και να να αναπτύξουν μία διαφορά 4k gold στο 18ο λεπτό! 24 λεπτά συμπληρωμένα στο παιχνίδι και οι Refuse προσπάθησαν για ένα pick στον Paris. Ο ΠΑΟ ήταν έτοιμος, απάντησε και εξασφάλισε το baron. Η πίεση που άσκησε δεν είχε ουσιαστική απάντηση. Σε ένα τελευταίο fight, οι RFS δεν θα σταθούν επ΄ουδενί τυχεροί και θα δουν την βάση τους να καταστρέφεται. Φυσικά, η δεύτερη και κρισιμότερη μέρα, είχε όλα εκείνα που περιμέναμε: δυνατές μάχες, μονομαχίες και εκπλήξεις.

DAWN OF STARS vs VOID GAMING 1-0

Το χορό των αναμετρήσεων άνοιξαν οι DoS, με ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η επίδραση του Ayato, για άλλη μία φορά, αποτέλεσε παράγοντα με ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρώτη ουσιαστική διαφορά που κατόρθωσαν να πάρουν τα «αστέρια», με την Void Gaming να πληρώνει τα ρίσκα που συστηματικά έπαιρνε στα lanes, αλλά και στα rotations. Η διαφορά που είχε χτίσει η DoS (9κ gold στο 20ο λεπτό) μεταφράστηκε σε μία καθολική υπεροχή στο χάρτη, με τους «μωβ» να μοιάζουν χαμένοι και ανίκανοι ακόμη και να αντιδράσουν στην ταχύτητα του παιχνιδιού.

Η Dawn of Stars, με διαύγεια και μεθοδικότητα, απέσπασε το baron buff και ανάγκασε την VG στο τελευταίο fight, που έκρινε και την έκβαση αυτού του, κατά γενική ομολογία, μονόπλευρου παιχνιδιού.

WLGAMING ESPORTS vs GAMESPACE 0-1

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, η Gamespace εμφανίστηκε πιο έτοιμη αλλά και με μεγαλύτερο πείσμα και θέληση για την νίκη. Η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες, μέχρι και το 19ο λεπτό, παρέμενε σε επίπεδα χαμηλότερα των 2k gold, με την GS να υιοθετεί έναν proactive ρόλο και την WLG να περιορίζεται περισσότερο σε reactive κινήσεις. Η ένταση, η διάρκεια αλλά και η χρονική έκταση των teamfights, ανάμεσα σε δύο από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της διοργάνωσης, δημιούργησαν όμορφα στιγμιότυπα αλλά διαμόρφωσαν εξίσου ένα κλειστό παιχνίδι.

Στο 28ο λεπτό, οι «μπλε» βρήκαν το fight όπως ακριβώς το έψαχναν, έκαναν τα picks και κατευθύνθηκαν προς το baron, με το contest από πλευράς WLG να μοιάζει – και πρακτικά να αποτελεί πράξη – αυτοκτονίας.

Σαν μία γροθιά, προχώρησαν προς την αντίπαλη βάση και κατεδαφίζοντας τα πάντα στο διάβα τους, τελείωσαν το παιχνίδι, κλειδώνοντας την πρώτη απευθείας πρόκριση.

DAWN OF STARS vs TEAM REFUSE 1-0

Δυνατές μάχες από την πρώτη στιγμή στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, με την DoS να δείχνει εξαιρετικά ανεβασμένη από τις πρόσφατες επιτυχίες, εν αντιθέση με την Refuse που παρουσίασε ένα μερικό μούδιασμα. Η αναμέτρηση από νωρίς είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά, καθώς και οι δύο ομάδες αντάλλαζαν συστηματικά χτυπήματα σε διευρυμένα fights, 5v5 ορισμένες φορές, σε ένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού που δεν ευνοεί τέτοιου είδους διενέξεις. Οι DoS απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη κατά την επικοινωνία των παικτών της RFS, χτίζοντας μία διαφορά ασφαλείας και θεμελιώνοντας περαιτέρω το vision τους.

Αργά και σταθερά, ο έλεγχος αυτός περιόρισε τόσο την RFS, που έδωσε το δικαίωμα στους DoS να αποσπάσουν το baron buff και να τελειώσουν το παιχνίδι, κλειδώνοντας μία θέση στα Playoffs (υπό προϋποθέσεις).

GAMESPACE vs OUTLAWZ 0-1

Με το άγχος πρακτικά να έχει μειωθεί κατακόρυφα, οι παίκτες της GS έδειξαν πιο ευάλωτοι και επιρρεπείς στα λάθη, κατά το early game, ενάντια στους OTL, που έπαιξαν επιθετικά από νωρίς, με κίνητρο και πείσμα για την νίκη. Με το σκορ να διαμορφώνεται στο 7-1, μόλις στο 12ο λεπτό, η διαφορά σκαρφάλωσε νωρίς στα 3k gold, υπέρ των «παρανόμων» και το παιχνίδι μετατράπηκε επί της ουσίας, σε παράσταση για έναν ρόλο. Μην επιτρέποντας στους «μπλε» να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο, όπου θα τους προσφερόταν η ανωτερότητα στα teamfights, οι OTL πάτησαν γκάζι, έψαξαν τα fights και, εξασφαλίζοντας objectives, τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι.

VOID GAMING vs LUL ESPORTS 1-0

Η LUL esports συνέχισε να πειραματίζεται, λόγω και των εσωτερικών προβλημάτων στο ρόστερ της, εν αντιθέσει με την Void Gaming, που δεν έχει αλλαγές και έμοιαζε μία αρκετά πιο συντονισμένη και πειθαρχημένη ομάδα. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι δύο ταχυτήτων, με ένα σχετικά σταθερό early game και ένα εκρηκτικό mid game, με ατελείωτα skirmishes, 5v5 fights αλλά και έντονο άρωμα solo queue σε κάθε πτυχή, αναλογιζόμενοι και τα χαμηλά επίπεδα macro management εκατέρωθεν. Τα αρκετά «μπρος πίσω» διατήρησαν την διαφορά σε μηδενικά επίπεδα. Η δαιμονισμένη απόδοση του Samanan, του επέτρεψε να δώσει παράσταση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κρατώντας την VG σε απόσταση αναπνοής και ουσιαστικά προσφέροντας της ένα baron buff δωρεάν στο 28ο λεπτό.

Αυτό το baron έδωσε όλα αυτά που έλειπαν από τους «μωβ» για να επιστρέψουν στο παιχνίδι για τα καλά, με τη διαφορά, σε ένα game «ροντέο», να παραμένει μηδενική ακόμα και μετά από 40 λεπτά! Ένα fight μπροστά στον elder drake αποδείχθηκε καταστροφικό για την LUL, με την VG να εκμεταλλεύεται τα εκτεταμένα death times και να τελειώνει το παιχνίδι, τσεκάροντας το εισιτήριο για τα Playoffs.

PAO ESPORTS vs WLGAMING ESPORTS 1-0

Ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι της δεύτερης ημέρας έριξε την αυλαία της κανονικής σεζόν, καθώς ο νικητής εξασφάλιζε τη θέση του στα LAN Finals, με τον ηττημένο να «μπλέκει» στην διαδικασία των Playoffs. Οι WLG εμφανίστηκαν διαβασμένοι, ιδίως ενάντια στην επιθετικότητα του Παναθηναϊκού, και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, εκμεταλλευόμενοι και τα micro λάθη από τους παίκτες των «πρασίνων», ειδικότερα δε του Dom1nant. Παρά ταύτα, ο ΠΑΟ έψαξε τις ευκαιρίες, εκμηδενίζοντας πρακτικά τη διαφορά, και καθώς προσπεράσαμε το 32ο λεπτό, έδειχνε να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων, με την WLG να δίνει μία εικόνα μιας σχετικά αποδιοργανωμένης ομάδας.

Ένα λεπτό – και κάτι – μετά, έχοντας εξασφαλίσει το vision και με εξαιρετικό deny στον Mirror, ο ΠΑΟ απέσπασε το baron buff και λίγο αργότερα γκρέμισε την αντίπαλη βάση και άρπαξε την απευθείας πρόκριση.

Όλη η δράση είναι εδώ! Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!