Article

LGC SUPERWEEK RECAP - PART 1

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, ατελείωτο teamfighting, εκπλήξεις και outplays, μας έδειξαν ποιος είναι εκείνος που ευτύχισε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση, αλλά και ποιοι θα μονομαχήσουν για μία «θέση στον ήλιο». Η δεύτερη μέρα είχε να προσφέρει χορταστικό θέαμα, διαμορφώνοντας μία ιδιαίτερη κατάσταση στη βαθμολογία. Νέα πρόσωπα, προσθήκες και αποχωρήσεις για αρκετές από τις ομάδες, ειδικότερα την πρώτη μέρα της εβδομάδας-«φωτιά».

Οι αλλαγές, όπως έχει σχολιαστεί επανειλημμένα, μπορούν να επηρεάσουν ιδιαίτερα την απόδοση των ομάδων. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι του δεύτερου μισού, κατά γενική ομολογία, δεν ενθουσίασαν. Προσωπικό άγχος, προβλήματα επικοινωνίας και micro στραβοπατήματα στην εκτέλεση κοστίζουν στην πληθώρα των περιπτώσεων. Παρά ταύτα, κάθε κανόνας χρειάζεται και τις εξαιρέσεις του για να επιβεβαιώνεται.

DAWN OF STARS vs GAMESPACE 0-1

Η αυλαία άνοιξε, με την πρωτοπόρο Gamespace να αντιμετωπίζει την ουραγό Dawn of Stars. Ευθύς εξαρχής έγινε φανερό, πως και οι δύο ομάδες κατέφθασαν διαβασμένες, θέληση και πείσμα για την νίκη. Την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων διατηρούσαν οι «μπλε», με τους junglers να κατευθύνουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στο toplane. Έχοντας τον πρώτο λόγο στο vision control, αλλά και έναν Tanacce σε μόνιμο ρόλο split push, οι GS πίεσαν σε ολόκληρο το χάρτη. Τα «αστέρια» αντεπεξήλθαν στην επιθετικότητα και με εξαιρετικές κινήσεις κατόρθωσαν να περιορίσουν το άνοιγμα της ψαλίδας στο gold. Ένα λάθος όμως απέβη μοιραίο· 27 λεπτά στο παιχνίδι, οι DoS έκαναν ένα παρακινδυνευμένο baron call. Κατάφεραν να εξασφαλίσουν το buff, όμως το κόστος ήταν τέσσερα μέλη και ένα inhibitor!

Ο περιορισμός τους σε καθαρόαιμο αμυντικό ρόλο, τους επέτρεψε να υπερασπιστούν την βάση τους, με έξυπνα picks, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, εν τέλει δεν κατάφεραν να επιστρέψουν πλήρως, με την Gamespace να αρπάζει την ευκαιρία να καταστρέψει το ανυπεράσπιστο αντίπαλο nexus και να κλειδώνει τη νίκη.

TEAM REFUSE vs VOID GAMING 0-1

Παρά το εξαιρετικό vision control που είχε η Void Gaming από την αρχή του παιχνιδιού, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες παρέμενε οριακή, καθώς μοιράζονταν kills και objectives, με λάθη εκατέρωθεν, κυρίως στην εκτέλεση των fights. Η στρατηγική επιλογή της VG να διατηρεί τον Samanan στα side lanes, επέτρεψε στην Refuse να αποκτήσει πρωτοβουλία στο παιχνίδι της, αλλά κυρίως να εξασφαλίσει πολύτιμο vision στην αντίπαλη ζούγκλα. Στο 29ο λεπτό, οι VG κλείδωσαν το baron, σε μία στιγμή αποδιοργάνωσης των αντιπάλων, ανταλλάσσοντας το με ένα inhibitor, σε μία διαδικασία «δούναι και λαβείν» που δεν έμοιαζε να ευνοεί τους «μωβ».Ωστόσο, και με την συνδρομή και ενός κακού fight από πλευράς RFS, η πίεση, με το baron buff, επέφερε καρπούς.

Οι κακές teamfight επιλογές θα επιστρέψουν λίγο αργότερα για να «στοιχειώσουν» την Refuse και να δώσουν την νίκη στην VG, σε ένα σημείο όπου όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά.

PAO ESPORTS VS OUTLAWZ 1-0

Η επιθετικότητα και το ρίσκο αποτελούν, δίχως αμφιβολία, τα δύο βασικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Και σε αυτή την περίπτωση, η τακτική αυτή επέτρεψε το χτίσιμο μιας διαφοράς 3k gold πριν καν συμπληρώσουμε τα 10 λεπτά παιχνιδιού. Με τους OTL περιορισμένους σε καθαρά αμυντικό ρόλο, οι «πράσινοι» έλεγξαν το παιχνίδι, επέβαλαν τον ρυθμό τους και πατώντας διαρκώς γκάζι, άσκησαν πίεση και στα τρία lanes ταυτόχρονα, εκτινάσσοντας τη διαφορά στα 10k gold, 7 λεπτά αργότερα. Η ελαφρά αλαζονεία που αναδυόταν από τον τρόπο παιχνιδιού, λόγω της τεράστιας διαφοράς στο gold, δεν κόστισε εν τέλει στον PAO.

To baron buff δεν ήταν καν απαραίτητο για να εξαϋλώσουν, χρησιμοποιώντας το re-engage τους, τους αντιπάλους και την βάση τους.

WLGAMING ESPORTS vs LUL ESPORTS 1-0

Η διαρκής αναζήτηση της νίκης και για τις δύο ομάδες, αποτέλεσε το στοιχείο εκείνο που όρισε το laning phase. Παρά το άναρχο early game και τα picks που βρήκε η LUL, ο έλεγχος αλλά και το πλεονέκτημα στα lanes αποτέλεσαν κεκτημένα των WLG, που επέδειξαν μεθοδικότητα, άντεξαν την πίεση και τιμώρησαν τα λάθη των LUL, κυρίως στην εκτέλεση, σε πληθώρα περιπτώσεων.

Στο 20ο λεπτό, οι «Reds of Heart» εδραίωσαν μία διαφορά λίγο μεγαλύτερη των 8k gold. Ένα μόλις λεπτό αργότερα, η ευκαιρία για teamfight που αναζητούσαν παρουσιάστηκε και κάνοντας το ACE, απέσπασαν το baron buff. Οι παίκτες της LUL προσπάθησαν να υπεραμυνθούν των θέσεων τους αλλά δεν τα κατάφεραν, παραδίδοντας την νίκη στην WLG.

VOID GAMING vs GAMESPACE 1-0 (άνευ αγώνος)

*Η ομάδα της Gamespace eSports παρουσίασε κόλλημα και δεν κατόρθωσε να αγωνιστεί. Το παιχνίδι, κατά τους κανονισμούς του League of Legends Greek Championship, και φυσικά η νίκη, πέρασε στα χέρια της Void Gaming.

PAO ESPORTS vs DAWN OF STARS 1-0

Η πρώτη χορταστική μέρα αυτής της ιδιαίτερης εβδομάδας, ολοκληρώθηκε με την αναμέτρηση της DoS με τον PAO. Οι «πράσινοι», ερχόμενοι με κεκτημένη ταχύτητα μετά την συντριπτική επικράτηση τους απέναντι στους Outlawz και ακολουθώντας την ίδια επιθετική τακτική, έχτισαν μία «ελαφριά» διαφορά κατά το laning phase. Η συνεργασία και η επικοινωνία, ιδιαίτερα ανάμεσα σε Dom1nant & Paris απεδείχθη – και αποδεικνύεται – εξαιρετική. Οι DoS προσπάθησαν να βάλουν φρένο στον ρυθμό των αντιπάλων τους, κυρίως μέσω πρόκρισης μίας χαώδους κατάστασης στο Rift, με λάθη να καταγράφονται εκατέρωθεν. Καθώς το χρονόμετρο πλησίαζε στο 30ο λεπτό, κατόρθωσαν να εκμηδενίσουν την διαφορά, ισορροπώντας τον χάρτη. Η ισορροπία όμως αυτή έμελλε να είναι προσωρινή και πλασματική.

2 λεπτά αργότερα, ο Dom1nant βρήκε το pick στον MrWillson, κατόρθωσε να επιβιώσει του κυνηγητού που ακολούθησε, με το fight που ξέσπασε, να επιτρέπει την κατά κράτος επικράτηση του Παναθηναϊκού, που δίχως να διστάσει στιγμή, άρπαξε τη νίκη! Η δεύτερη μέρα είχε να προσφέρει χορταστικό θέαμα, διαμορφώνοντας μία ιδιαίτερη κατάσταση στη βαθμολογία.

LUL ESPORTS vs TEAM REFUSE 1-0

Η δεύτερη γεμάτη μέρα ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη με την εν λόγω αναμέτρηση. Ήδη από το early game, και οι δύο ομάδες ήταν ενεργητικότατες, δίχως όμως ιδιαίτερα ρίσκα, με τη διαφορά να μην ξεπερνά το 1k gold. Η ισορροπημένη ανταλλαγή objectives έως και το 20ο λεπτό, έδωσε τη θέση της σε διαρκή trades, ειδικότερα γύρω από το baron pit. Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης του παιχνιδιού, καθώς οι LUL βασίζονταν κυρίως στο damage output του composition τους, ψάχνοντας τα fights, σε αντίθεση με τους Refuse, που κινούνταν μεθοδικότερα. Μία στιγμή κακής τοποθέτησης όμως ήταν αρκετή για την LUL για να αρπάξει baron buff, κάνοντας το ACE.

Η επόμενη 5v5 συνάντηση σήμανε και το τέλος του παιχνιδιού, με τους παίκτες της LUL να επικρατούν εκ νέου και να παίρνουν την νίκη.

WLGAMING ESPORTS vs OUTLAWZ 1-0

Σε ένα – όπως εξελίχθηκε – μονόπλευρο παιχνίδι, οι WLG έδειξαν τα δόντια τους, απέναντι στους OTL, που προσπάθησαν, αλλά μπλέχτηκαν σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. Η μεθοδικότητα των WLG, μέσω ουσιαστικών rotations, αλλά κυρίως μέσω των απαντήσεων του Mirror στα gangs του Gjergsen, επέτρεψαν στους «κόκκινους» να διαμορφώσουν μία διαφορά ασφαλείας από νωρίς. Έχοντας ως προτεραιότητα το vision, έλεγξαν το μεγαλύτερο κομμάτι του χάρτη, κάνοντας αδύνατο το contest από πλευράς OTL, που επέτρεψαν σε έναν ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο παιχνιδιού, προσπαθώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων. Οι παίκτες της WLG, στερώντας το σύνολο του vision στο baron pit, κλείδωσαν το baron στο 28ο λεπτό και χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα τους (10k gold) άσκησαν τρομερή πίεση, κάνοντας αδύνατη την άμυνα από πλευράς OTL.

PAO ESPORTS vs VOID GAMING 1-0

Σε εξαιρετική φόρμα έδειξε – και δείχνει – να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που βελτιώνοντας συστηματικά τον τρόπο παιχνιδιού του, μπορεί πλέον να στοχεύει ψηλά. Με το συνηθισμένο ιδιαίτερα ενεργό early game, δημιούργησε μόλις στα πρώτα πέντε λεπτά, μία διαφορά της τάξεως των 3k gold. Οι Void Gaming προσπάθησαν να σταματήσουν το μομέντουμ του PAO, δημιουργώντας μία χαώδη κατάσταση, που περιελάμβανε πολλά skirmishes σε ολόκληρο το χάρτη. Η προσπάθεια αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα rotations των «πρασίνων» έβρισκαν διαρκώς εκτός θέσης παίκτες των «μωβ».

Έχοντας επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό του, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει το παιχνίδι με τη βοήθεια και του baron buff, έχοντας εκτοξεύσει την διαφορά σε εξωφρενικά ύψη: 15k gold σε 25 λεπτά παιχνιδιού!

DAWN OF STARS vs OUTLAWZ 0-1

Οι OTL, όντας δημιουργικοί στο early game και επικεντρωμένοι στο midlane, δημιούργησαν μία πρώτη διαφορά νωρίς, ενάντια στην DoS, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από συνεχόμενα skirmishes και dives. Το άρωμα solo queue που αποκτούσε το game καθώς προχωρούσαμε στα ενδότερα, υπαγορευόταν από την διάρκεια, ένταση, έκταση, συχνότητα και προσανατολισμό των fights, με τα micro εκτελεστικά λάθη εκατέρωθεν, να διατηρούν την διαφορά στα 2,5k (24 λεπτά).

Η διαρκής προσπάθεια των «παρανόμων» να βρουν το fight υπό τις δικές τους προτιμήσεις στέφθηκε με επιτυχία και μετά από πολλά «μπρος πίσω», απέσπασαν το baron buff. Χρησιμοποιώντας σωστά τη δύναμη που είχαν στα χέρια τους, κατάφεραν να κάμψουν την αμυντική λειτουργία των DoS και, παρά τις προσωρινές νίκες των αντιπάλων τους, να πάρουν την νίκη.

WLGAMING ESPORTS vs TEAM REFUSE 1-0

Ισορροπημένο και με πιο αργό ρυθμό ήταν, στην αρχή, το τελευταίο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας, με τις αντιπάλους να μοιράζουν τον χάρτη σε objectives. Αρκούσε ένα μικρό επιθετικό βήμα από τους «κόκκινους» για να «ανάψει» το παιχνίδι, με την διαφορά ωστόσο να παραμένει σταθερά μηδενική. Βαδίζοντας προς το mid game, η πρωτοκαθεδρία των κινήσεων ανήκε στην WLG. Ασκώντας συστηματική πίεση στο χάρτη, ανάγκασε την Refuse σε πιο αμυντικογενή στάση. Έως ότου όμως το απαίτησαν οι συνθήκες.

Ένα ριψοκίνδυνο και λανθασμένο call των WLG για baron, επέτρεψε στην RFS να πατήσει γκάζι, και με ένα χαώδες fight, μέσα και έξω από το baron pit, να κλειδώσει το buff. 32 λεπτά εντός παιχνιδιού και οι «αρνητές» είχαν αποκτήσει ένα αισθητό προβάδισμα, υποχρεώνοντας την WLG να στερηθεί δύο inhibitors. Παρά ταύτα, οι «κόκκινοι» άντεξαν και προσπάθησαν να αντιστρέψουν τα δεδομένα, εκμεταλλευόμενοι και τα teamfight micro λάθη που αποτελούν το μόνιμο mid to late game βραχνά για την Refuse.

Εν κατακλείδι, αυτό ήταν που κόστισε και το παιχνίδι, παραδίδοντας την νίκη στα χέρια των «Reds of Heart». Όλη η δράση είναι εδώ! Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship. Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!