Article

GRAND FINALS: #PAO vs #WLG

Ο Panathinaikos eSports συνάντησε την WLGaming Esports, στο μεγαλύτερο ραντεβού του LGC Season IV, ένα ραντεβού με την «Ιστορία» και για τις δύο ομάδες, με φόντο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και την εξασφάλιση της θέση στο Group Stage του European Masters.

 

 

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι, επιθετικοί και με μεγάλη ουσία στο παιχνίδι τους, κάμπτοντας την αντίσταση των «κόκκινων», με 3-0, που αδιαμφισβήτητα πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά την στέψη έρχεται η ώρα της αποτίμησης αλλά και της προετοιμασίας, καθώς ο «ευρωπαϊκός» δρόμος ανοίγεται μπροστά στον νέο Πρωταθλητή του LGC, τον – Ευρωπαίο – πλέον Παναθηναϊκό.

 

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα μετά την είσοδο στο Summoner’s Rift, ο Παναθηναϊκός έδειξε τις ορέξεις του. Η χαρακτηριστική επιθετικότητα που διατρέχει την ομάδα αλλά και η ευρηματικότητα του προπονητή της, Tobi, που εμπνεύστηκε ένα απίστευτο invade, έπιασε εκτός θέσης τους παίκτες της WLG και πρακτικά παρέδωσε την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων, κυρίως στους Dom1nant και Paris.

 

 

Ο PAO έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, όντας πιο έτοιμος, με εξαιρετικές επιλογές στα rotations. Με τη διαφορά να σκαρφαλώνει στα 6k gold στο 20ο λεπτό, οι WLG βρίσκονταν πάντα ένα βήμα πίσω, επιτρέποντας την εύκολη εξασφάλιση του baron buff από τους «πράσινους», τέσσερα λεπτά αργότερα.

 

Περιορίζοντας τους «κόκκινους» αποκλειστικά στα όρια της βάσης τους, ο ΠΑΟ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να πιέζει, απογειώνοντας την διαφορά σχεδόν στα 20k gold και έκανε αδύνατη την επιστροφή των αντιπάλων στο παιχνίδι· 1-0.

 

Εν αντιθέσει με το πρώτο παιχνίδι, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αισθητά πιο προσεκτικές στην αρχή του game 2. Τα επανειλημμένα swaps ανάμεσα σε mid και top lane δεν ανέκοπταν τον ρυθμό, αντίθετα δημιουργούσαν νέες ευκαιρίες για skirmishes.

 

Οι διαρκείς αψιμαχίες έδωσαν ένα πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, που δεν μπορούσε να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο έλεγχος του χάρτη παρέμενε σε «πράσινα» χέρια.

 

 

Ένα fight, μπροστά στον Infernal drake, έδωσε την ευκαιρία στον PAO να εξασφαλίσει - αμέσως μετά - το baron buff, στο 24ο λεπτό.

 

 

Το πλεονέκτημα που του παρείχε το buff όμως, δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει, καθώς η απροσεξία και η ελαφρά υποτίμηση που έδειξε, έδωσε την ευκαιρία στους «κόκκινους» να τιμωρήσουν, μειώνοντας τη διαφορά. Η αντίδραση αυτή από πλευράς WLGaming – που ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο game – δεν ήταν αρκετή, καθώς στο επόμενο fight, δεν υπολόγισαν σωστά τη δύναμη πηρός του ΠΑΟ, ηττήθηκαν κατά κράτος και υποχρεώθηκαν στη δεύτερη ήττα τους.

 

 

Με την είσοδο στο τρίτο παιχνίδι, η πρωτοκαθεδρία των κινήσεων στην ζούγκλα άνηκε στον ΠΑΟ, περιορίζοντας αισθητά τον Mirror και στερώντας επί της ουσίας αρκετά από τα resources του. Οι δύο ομάδες άρχισαν να ανταλλάσουν χτυπήματα όλο και πιο τακτικά, με τους WildPanda και Dom1nant να έχουν μετατραπεί σε μόνιμους κατοίκους midlane, αυξάνοντας έτσι τον – σχετικά αργό – ρυθμό του παιχνιδιού.

 

 

Ο Παναθηναϊκός, ασκώντας σταθερά αυξανόμενη πίεση, απέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, μαζεύοντας objectives. Στο 21ο λεπτό, η WLG έχει περιοριστεί σε reactive ρόλο, με τους «πράσινους» να κινούνται σε proactive ρυθμούς και να προκαλούν μικρά fights, που εν τέλει τους εξασφάλισαν το baron buff.

 

Οι «κόκκινοι» όσο περνούσε η ώρα, τόσο «στριμώχνονταν στα σκοινιά», με τις επιλογές τους να περιορίζονται και την πιθανότητα επιστροφής στο παιχνίδι να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς η διαφορά άγγιξε τα 9k gold.

 

Σε μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια, οι WLGaming δεν θα τα καταφέρουν, θα ηττηθούν και ο Panathinaikos eSports θα στεφθεί Πρωταθλητής της τέταρτης σεζόν!

 

 

Από όλους εμάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας για μία ακόμα season.

 

Ραντεβού στο European Masters και φυσικά στην Season V του League of Legends Greek Championship!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship

 

Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!