Article

Final 4 Preview: #GS

Η μεγάλη ώρα των τελικών έφτασε. Οι τέσσερις διεκδικητές του βαρύτιμου τροπαίου ετοιμάζονται να μονομαχήσουν, σε μία ατέρμονη αναζήτηση δόξας και επιτυχίας, με φόντο την μεγάλη πρόκριση στο European Masters! Η ένταση προβλέπεται μεγάλη, η πίεση αυξημένη και οι ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, μας προϊδεάζουν ευχάριστα για ένα χορταστικό θέαμα.

 

Τα ονόματα των τεσσάρων μνηστήρων; Gamespace, WLGaming Esports, Panathinaikos eSports και Dawn of Stars είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη της Θεσσαλονίκης και να γράψουν την δική τους ιστορία. Η ώρα μοιάζει – πιθανά – ιδανική για να μία πιο προσεκτική ματιά στον καθένα. Ακολουθήστε μας.

 

GAMESPACE ESPORTS

 

To Gamespace ιδρύθηκε στο, μακρινό πλέον, 2013, με την ομάδα του, την Gamespace Esports, να αποτελεί την άμεση εμπλοκή του στον τομέα των esports. Από τις τάξεις της ομάδας έχουν περάσει μερικοί από τους σημαντικότερες παίκτες της Ελληνικής σκηνής, αλλά και παίκτες που πρωταγωνίστησαν – και εν μέρει πρωταγωνιστούν – στα Βαλκάνια.

 

Πλέον συγκροτεί ένα ενισχυμένο, με ελάχιστες αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ρόστερ, που έχει αποδείξει στους θεατές αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, πως το ουσιαστικότερο πλεονέκτημα, στην πορεία για την νίκη είναι η χημεία. Ειδικότερα, όταν διανθίζεται με την πιστή εφαρμογή της στρατηγικής που έρχεται από τα αποδυτήρια, αλλά και την ελευθερία για αυτοσχεδιασμό στην δύσκολη στιγμή, δημιουργεί ένα μείγμα ασταμάτητο, ανατρέποντας σε πληθώρα περιπτώσεων το σκηνικό του παιχνιδιού, αποφέροντας την καδμεία νίκη.

 

Το δυναμικό της απαρτίζουν παίκτες με εμπειρία, σιγουριά στον τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά και παίκτες «φρέσκοι», με όρεξη για βελτίωση και δυναμικό ταλέντο. Φυσικά, στον «πάγκο» της ομάδας υπάρχει εξίσου εμπειρία, με τον καπετάνιο της, τον προπονητή της, να φέρει μεγάλη ευθύνη για την σταθερή και ανοδική, θα μπορούσαμε να πούμε, απόδοση της ομάδας.

 

Κάθε ομάδα στο League of Legends Greek Championship, έχει τα δυνατά της σημεία αλλά και τις αδυναμίες της. Η Gamespace έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να συγκρουστεί με τις αδυναμίες της, ποντάροντας σταθερά στα δυνατά χαρτιά της και δημιουργώντας η ίδια τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες ελέγχει και τελειώνει τα παιχνίδια της.

 

Οι νέες ιδέες, από άποψη Pick and Ban Phase, που παρουσίασε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του LGC Season IV, έπιασαν εξ’ απήνης τους αντιπάλους της, προκαλώντας τριγμούς στην στρατηγική τους. Με επιλογές χαρακτήρων, που μόλις άγγιζαν τα όρια του meta, ή βρίσκονταν αισθητά μακριά από αυτό, κατόρθωσαν να ελέγχουν, στην πληθώρα των περιπτώσεων, το early game και με τα εφόδια που αποκόμιζαν από αυτή τη διαδικασία, να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ως την νίκη.

 

Η σταθερότητα απόδοσης του Tanacce, η επικοινωνία των AxT και Whitein, δημιούργησαν όσο χώρο χρειαζόταν (σε ένα meta όπου οι junglers παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού), στον Nikolex να μεγαλουργήσει και να προσφέρει απλόχερα την βοήθεια που χρειάζονταν, κυρίως οι solo laners του, για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Φυσικά, κάθε φορά που οι συνθήκες απαιτούσαν βοήθεια από τις «ρεζέρβες», η Gamespace έβρισκε έναν ακόμα διψασμένο για διάκριση, αλλά και να πρωταγωνιστήσει, παίκτη, σε εντυπωσιακή σύμπνοια με την υπόλοιπη ομάδα.

 

Η ιδιαίτερη αυτή ικανότητα κάλυψης των ασθενών παραγόντων, μέσω των ισχυρών χαρακτηριστικών της, κάνει τους «μπλε» μία ομάδα ιδιαίτερα επικίνδυνη, αλλά και δύσκολη στο «διάβασμα». Η βασική αδυναμία της θα μπορούσε να εντοπιστεί όταν βρεθεί πίσω στο early game, κάτι το οποίο βελτιώνει σταδιακά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο έλεγχος του δείκτη jungle control αλλά και ο περιορισμός του Nikolex αποτελεί μονόδρομο για όποια ομάδα θελήσει να στείλει σπίτι της την Gamespace, υπολογίζοντας πάντοτε πως πρέπει να επενδύσει στο macro management της αλλά και στο vision control, για να φρενάρει την πρωτοβουλία της GS στα rotations.

 

Η μάχη αναμένεται σκληρή και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για όλες τις ομάδες.

 

Μία θέση στο European Masters, τέσσερις ομάδες, με φόντο το Λευκό Πύργο.  Μην χάσετε λεπτό από τη δράση!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του League of Legends Greek Championship

 

Ετοιμαστείτε για πολύ δυνατές μάχες, γεμάτες εκπλήξεις μόνο στο twitch.tv/lolhellas!