Behind the Scenes: Θοδωρής Χαραλαμπίδης

Behind the Scenes: Θοδωρής Χαραλαμπίδης

Αποφασισμένο να πετύχει, από την πρώτη του κιόλας season το LGC έθεσε τα πρότυπά του ψηλά. Έτσι λοιπόν, με πρότυπα εξωτερικού πλέον δομήθηκε η πρώτη τους είδους της Λίγκα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η όποια επιτυχία του LGC μέχρι τώρα δεν επιτεύχθηκε μέσα από κάποιο αόρατο χέρι, αλλά μέσα από την προσπάθεια και την αφοσίωση αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν στα παρασκήνια.

Στόχος της σειράς αυτής είναι να εμφανισεί το άλλο πρόσωπο του LGC, αυτό το πρόσωπο που εμφανίζεται μόλις κλείνουν τα φώτα του studio και ξεκινά αμέσως τις προετοιμασίες για την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό το πρόσωπο που παρά τις όποιες δυσκολίες είχε να επιδείξει αυτήν η βιομηχανία κατάφερε να τις ξεπεράσει και να φέρει το LGC εδώ που είναι σήμερα.

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση γνωριμίας λοιπόν, προσπάθησα μέσα από μερικές σύντομες ερωτήσεις να δημιουργήσω το προφίλ ενός εκ των δύο project manager του LGC, του Θοδωρή Χαραλαμπίδη.

Ποια είναι η μέχρι τώρα ιστορία σου;

Η ιστορία μου ξεκινά κάπου στο 2012, όπου μόλις στα 16 μου κατάφερα, κατόπιν αίτησης, να συνεισφέρω στην τότε πρώτη απόπειρα της Riot, το Greek Launch Event. 300 ομάδες - 1 προκριματικός και κατευθείαν στα βαθιά. Η αφοσίωση σε συνδυασμό με τον χρόνο μου δίναν ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες στην πλατφόρμα του ESL, έως ότου οι συγκυρίες με έφεραν στο τιμόνι του οργανισμού. Εκτότε έχουν ακολουθήσει αρκετά events και τουρνουά που με βοήθησαν στο να διαμορφώσω esports χαρακτήρα. Σήμερα στελεχώνω την πιο αξιόλογη προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί έως και σήμερα στον χώρο, το LGC.

Αν σου έδινα 4 λέξεις για να περιγράψεις τον εαυτό σου μέσα στον κόσμο των esports, ποιες θα ήταν;

Δεν μου αρέσει να με περιορίζουν όταν αναφέρομαι στα esports αλλά οι πρώτες 4 που μου έρχονται στο μυαλό είναι· Πάθος, Όρεξη, Αφοσίωση, Μεράκι.  
 

«Αν ξεκινήσει αποσκοπώντας στο κέρδος δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Δεν υπάρχει κέρδος. Τουλάχιστον τα πρώτα 2 χρόνια. Αν η καρδιά του το λέει, καλώς εχόντων των πραγμάτων μια μερά θα δει τους κόπους του να αποδίδουν.»

Tι σημαίνει το LGC για εσένα;

Τρία γράμματα και ένα project που πιάσαμε από το μηδέν 2-3 άτομα για να το φέρουμε εδώ που είναι σήμερα. Το αποτέλεσμα για τα δεδομένα της εποχής και συγκριτικά με άλλες χώρες αν το εξετάσουμε είναι ικανοποιητικότατο. Αλλά ως άνθρωποι ποτέ δεν αρκούμαστε σε κάτι, αποζητούμε πάντοτε το κάτι περισσότερο. Θα γίνουν λάθη, η κλίμακα μεγάλωσε απότομα και το μωρουδιακό της υπόθεσης τα κάνει αναπόφευκτα. Το θέμα είναι οι κριτικές του κόσμου είτε καλοπροαίρετες, είτε κακοπροαίρετες να βασίζονται σε λογικά επιχειρήματα και όχι όπως τις περισσότερες των φορών σε αερολογίες.  

Αν κάναμε αυτή τη συζήτηση ένα χρόνο από τώρα, τι θα θεωρούσες ως τις μεγαλύτερες επιτυχίες σου μέσα σε αυτόν τον χρόνο;


Η επίτευξη των μεγαλύτερων back 2 back esports event στην ηλικία των 22 σε Βελιγράδι, Αθήνα, Σόφια, Θεσσαλονίκη και ...

Αδιαμφισβήτητα, η βιομηχανία των esports ολοένα και μεγαλώνει με αποτέλεσμα ένα κομμάτι του κοινού να ενδιαφέρεται να ενταχθεί σε αυτήν. Κατά την άποψή σου, τι πιστεύεις πως θα πρέπει κάποιος που σκέφτεται να κάνει αυτό το βήμα να έχει στο μυαλό του πριν ξεκινήσει;

Αν ξεκινήσει αποσκοπώντας στο κέρδος δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Δεν υπάρχει κέρδος. Τουλάχιστον τα πρώτα 2 χρόνια. Αν η καρδιά του το λέει, καλώς εχόντων των πραγμάτων μια μερά θα δει τους κόπους του να αποδίδουν. 

Κλείνοντας...

Μετά και το τέλος αυτής της συνέντευξης, αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να κρατήσει κάποιος διαβάζοντας αυτό το κείμενο, είναι η τελευταία φράση του Θοδωρή. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η βιομηχανία των esports ολοένα και μεγαλώνει με βήματα γοργά, γεγονός που σημαίνει πως η δουλειά που απαιτείται προκειμένου κάποιος να επιτύχει δε γνωρίζει από ωράρια, part-time και full time διακρίσεις. Η μέχρι τώρα ιστορία του Θοδωρή έρχεται για να αποδείξει πως οι κόποι και οι ατελείωτες ώρες δουλειάς μπορούν εν τέλει να ανταμείψουν την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, στο παρακάτω poll σας δίνετε η δυνατότητα να ψηφίσετε ποιος θα θέλατε να ήταν ο επόμενος που θα επισκεφθεί τη σειρά αυτή:

 
Ποιος θα θέλατε να είναι ο επόμενος που θα εμφανιστεί στο Behind the Scenes;
Alex "Bliss" Stinson
Γιώργος "Kakos" Σκουλικαρίτης
Χριστιάνα Θάνου
Αντώνης "Daredevil" Μπαλαδήμας
Λάζαρος "sweetkill" Μάρκου
Γιώργος "Parenaxeis" Διαμαντόπουλος
Poll Maker