Bliss Corner: Different Dimension vs Greek Regenesis Esports

Bliss Corner: Different Dimension vs Greek Regenesis Esports

Δύο ομάδες με μεγάλη κόντρα αναμετρούνται την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στις 18:00 με πολλά να διακυβεύονται. Έπειτα από την 2-0 νίκη τους έναντι των Void Gaming, οι Different Dimension αναμετρούνται με την Greek Regenesis eSports. Και οι δύο αήττητες μέχρι σήμερα, αλλά μόνο μια εκ των δύο θα καταφέρει να κάνει το 3-0 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες αρκετές φορές αλλά ποτέ ξανά με τα συγκεκριμένα ρόστερ. Σήμερα θα αναλύσουμε τα lane matchups και θα κάνουμε προβλέψεις για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. DD or GRE?

Monk & Anthrax vs Dom1nant & Wildpanda

Λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς τα παιχνίδια έναντι των Void Gaming και οι δυο ομάδες έδειξαν μια στοιχειώδη αστάθεια όσον αφορά το botlane. Αν και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στον ελλειπή χρόνο προσαρμογής των ομάδων στο preseason patch, ας μη ξεχνάμε πως μιλάμε για δυο επαγγελματικές ομάδες που έχουν θέσει στόχο τους την ανύψωση του ελληνικού επιπέδου πέρα από ότι έχουμε δει. Με κλίση προς τα control lane και την τάση των δυο ADC να παίζουν Caitlyn και Ashe μπορούμε να περιμένουμε τα δυο συγκεκριμένα champions όπως και Nami/Karma να είναι ίσως η μέγιστη προτεραιότητα για το draft των δυο ομάδων. Οι GRE είχαν ανέκαθεν πιο επιθετική συμπεριφορά στη κάτω λωρίδα και έχει υπάρξει λόγος για πολλές από τις ήττες αλλά και νίκες τους. Αναμένοντάς τους να διεκδικήσουν κάθε μίνιον της λωρίδας έναντι σε Monk & Anthrax, οι Dom1nant & Wildpanda είναι προετοιμασμένοι να πάρουν το πάνω χέρι και να αναπτύξουν μεγάλο προβάδισμα. Θα τους το επιτρέψει όμως ο KonDziSan; Πρόβλεψη για την GRE.

Deathrip vs Sparks

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό matchup από το midlane στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες στηρίζονται σε τεράστιο βαθμό στο mid τους και πρακτικά είναι η μισή νίκη το να να νικήσει είτε ο
Sparks είτε ο Deathrip. Με Syndra, Leablanc, Ryze και Viktor στο στόχαστρο και οι δύο παίχτες σηκώνουν το lategame των ομάδων στις πλάτες τους. Η επιθετικότητα του Deathrip σε αντίθεση με το ασφαλές παιχνίδι του Sparks και η εμπειρία που έχει ο Sparks στην ίδια ομάδα με τον LeLeNaGa θα αυξήσουν την πίεση στο μέγιστο για τον Deathrip, αναγκάζοντάς τον να παίξει αμυντικά ή να ρισκάρει στο έπακρο. Για τους DD το παιχνίδι θα περιστρέφεται γύρω από πίεση στο mid για να επιτραπεί στον KonDziSan να κάνει τα invade του. Λαμβάνοντας υπόψιν την γρήγορη προσαρμωγή του Sparks στην καινούρια του ομάδα, την έκπληξη καλείται να κάνει η DD στο midlane. Πρόβλεψη για την GRE.

KonDziSan vs LeLeNaGa

Οι δυο junglers φημίζονται για την τάση τους να εισχωρούν στην αντίπαλη ζούγκλα και να προσφέρουν παραπάνω χώρο στην ομάδα τους. Με τον Lee Sin αλλά και Olaf να είναι τα κορυφαία champions και των δύο περιμένουμε να δούμε μια τεράστια μάχη. Χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη πως κάποιος από τους δυο, έχει μυηθεί στα μυστικά του Ivern, αλλά και της Rek'Sai, θα μπορούσαμε να δούμε την έκπληξη και από τους δύο. Η αλήθεια όμως είναι πως ο KonDziSan έχει ασφαλώς περισσότερη εμπειρία στην επαγγελματική του καριέρα και θα πρέπει να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα ο LeLeNaGa. Ποιος έμαθε καλύτερα την χρήση των φυτών και την δυναμική του καινούριου patch θα μάθουμε σύντομα, όμως το παρελθόν ευνοεί τον KonDziSan. Πρόβλεψη για την DD.

DD Warrior Lady vs Freezy

Αναμέτρηση τιτάνων. Δύο παίχτες μεγάλου επιπέδου, αλλά διαφορετικού στυλ. Για τους GRE ένας παίχτης που έχει μάθει να μένει πίσω και να κάνει θυσίες για την ομάδα του, ενώ για τους DD ένας παίχτης που συνηθίζει να απαιτεί την προσοχή ολόκληρης της ομάδας και να παίρνει το φορτίο στους ώμους του. Ο αρχηγός της Different Dimension, Warrior Lady, αναμένεται να τοποθετήσει όλη την ομάδα γύρω του, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα υγιές lategame για την ομάδα του. Ο Freezy όμως ξέρει να απορροφά την πίεση της αντίπαλης ομάδας όσο πιο κομψά γίνεται, ανοίγοντας το παιχνίδι για τους συμπαίχτες του. Δεν είναι εύκολο να σταθείς στο ύψος σου όταν σε πιέζει μια ολόκληρη ομάδα αλλά περιμένουμε να δούμε τον Freezy να το προσπαθεί. Παρόλα αυτά η πρόβλεψη ευνοεί τους αριθμούς και την ομάδα της DD.


Οι κινήσεις της ζούγκλας και του mid θα κρίνουν τα πάντα την Κυριακή, αλλά ας μην υποτιμήσουμε το τακτικό κομμάτι των ομάδων. To laning phase είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά και οι δυο ομάδες είναι αρκετά ικανές να πάνε το οποιοδήποτε παιχνίδι στο lategame. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, το προβάδισμα που θα έχει συλλέξει η εκάστοτε ομάδα και η δυνατότητά της να τοποθετηθεί στον χάρτη και να επικρατήσει στην ορατότητα, θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι προβλέψεις για το παιχνίδι είναι δύσκολες.
Καλή επιτυχία GRE και DD.